Ekonomi Akaryakıt indirimi kesinleşti! Büyük düşüş, işte il il yeni fiyatlar

Akaryakıt indirimi kesinleşti! Büyük düşüş, işte il il yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıt indirimi kesinleşti! Büyük düşüş, işte il il yeni fiyatlar

Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatının düşmesi akaryakıt fiyatlarına indirimi de beraberinde getirdi. Motorinde salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 76 kuruş indirim yapılacak. Böylelikle motorinin litre fiyatı 23 lira seviyelerine inecek. İşte il il yeni motorin fiyatları...

Uluslararası piyasada 100 doların altına gerileyen brent petrol cuma gününü 91,35 dolar seviyesinde tamamladı. Petrol fiyatındaki indirim, kademeli olarak motorin fiyatına da yansıyacak.

Haberin Devamı

İNDİRİM SALI GÜNÜ GELECEK

Sektör kaynaklarına göre, motorin grubunda 20 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 76 kuruş indirim bekleniyor.

ZAMLI BENZİN FİYATLARI

Bu indirimin ardından motorinin litresi fiyatı 23 lira seviyelerine düşecek. Fiyat değişikliği sonrası motorinin litresi İstanbul'da 24 lira 83 kuruştan 23 lira 07 kuruşa, Ankara ve İzmir'de 24 lira 95 kuruştan satılan benzin 23 lira 19 kuruşa düşecek.

SON İNDİİRM 8 EYLÜL'DE GELMİŞTİ

18 Ağustos Perşembe günü motorine 79 kuruş zam, benzine 83 kuruş indirim, 20 Ağustos Cumartesi günü motorine 1 lira 7 kuruş zam, 25 Ağustos Perşembe günü motorine 95 kuruş zam, 30 Ağustos Salı günü benzine 1 lira 4 kuruş indirim, 3 Eylül Cumartesi günü benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 2 lira 41 kuruş indirim, 6 Eylül Pazartesi günü benzine 56 kuruş, motorine 70 kuruş zam, LPG'ye ise 40 kuruş indirim gelmişti. Son olarak ise petrol fiyatların 90 dolara inmesinin ardından motorine üst üste yapılan iki zammın ardından 8 Eylül'de 1,14 lira indirim yapılmıştı.

Haberin Devamı

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.