Ekonomi Akaryakıta beklenen ilk indirim geldi! İşte bayram öncesi yeni fiyatlar

Akaryakıta beklenen ilk indirim geldi! İşte bayram öncesi yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta beklenen ilk indirim geldi! İşte bayram öncesi yeni fiyatlar

Petrol fiyatlarının 100 dolar seviyesine düşmesinin ardından gözlerin çevrildiği akaryakıt fiyatlarına beklenen ilk indirim haberi geldi. Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre ; 8 Temmuz Cuma gününden itibaren motorin grubunda 2,10 TL'lik bir indirim bekleniyor. İşte indirim sonrası yeni fiyatlar...

Brent petrolün varil fiyatının küresel ekonomilerde resesyon endişeleri ile 100 doların altını görmesinin ardından akaryakıt fiyatlarında da indirimin kapısı aralandı. Petroldeki düşüş sonrası 8 Temmuz Cuma günü motorin grubunda 2,10 TL'lik bir indirim yapılması bekleniyor. Benzin grubunda herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ MOTORİN FİYATLARI

Bu indirİmin ardından 8 Temmuz Cuma günü İstanbul'da 26.68'den satılan motorin 24,58'e Ankara ve İzmir'de ise 26,78'e satılan 24,68'e gerileyecek.

BENZİN ZAMMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Dün benzin fiyatlarında 96 kuruşluk bir zam planlanırken, Brent petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından fiyat güncellemesi iptal edilmişti. Motorine 29 ve 30 Haziran tarihlerinde üst üste gelen indirimlerle 3 lira 34 kuruşluk düşüş olmuştu. Benzine ise 2 Temmuz'da 2 lira 13 kuruş indirim gelmişti.

PETROL FİYATLARI İÇİN 45 DOLAR TAHMİNİ

Öte yandan Başta akaryakıt fiyatları olmak üzere sanayiden enerjiye neredeyse tüm alanları yakından ilgilendiren petrol fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir tahmin geldi. Uzmanlar resesyon senaryosunda petrolün varil fiyatında kademeli olarak 70 dolara yakın bir düşüşle 45 dolara kadar gerilemesi bekliyor. Petrol fiyatlarının 45 dolar seviyesinde seyrettiği 2020 ağustos ayında benzinin litre fiyatı iç piyasada 6 lira civarındaydı.

Haberin Devamı

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.