Ekonomi Akaryakıta bir indirim daha geliyor! İşte il ile yeni fiyatlar

Akaryakıta bir indirim daha geliyor! İşte il ile yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta bir indirim daha geliyor! İşte il ile yeni fiyatlar

Petrol fiyatlarının düşmesiyle akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim geliyor. Son olarak motorine grubuna gelen 1,56 TL fiyat indiriminin ardından bir indirim beklentisi de benzin için oluştu. Bu kapsamda benzine 17 Kasım Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim bekleniyor. İşte indirimin ardından oluşacak yeni benzin fiyatları...

Koronavirüs salgınıyla başlayan küresel kriz Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte daha da büyüdü. Bu kriz başta petrol ve doğalgaz gibi enerji üreticisi Rusya ile Batı arasındaki yaptırım süreci fiyatları 130 doların üzerine çıkardı. Bu kapsamda Türkiye'de de akaryakıt ürünlerine art arda zamlar geldi. Motorin ve benzin fiyatları 20 liranın üzerine çıktı.

Haberin Devamı

İNDİRİM GELİYOR

Savaşın devam etmesine karşın piyasalarda varil petrol fiyatlarının 100 doların altına çekilmesi ile fiyatlar yine değişiyor. Bu kapsamda Türkiye'de benzine 17 Kasım Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim bekleniyor.

İŞTE YENİ FİYATLAR

İndirimin benzin ve LPG'ye yansıması beklenmezken, bu indirimin ardından benzin İstanbul'da 21.93, İzmir'de 22.09, Ankara'da da 22.08'den satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı
  • İstanbul'da motorinin litre fiyatı: 24,81 TL
  • Ankara'da motorinin litre fiyatı: 24,91
  • İzmir motorinin litre fiyatı: 24,95