Ekonomi Akaryakıta büyük indirim geliyor! İşte 4 Mayıs Perşembe günü geçerli olacak yeni fiyatlar

Akaryakıta büyük indirim geliyor! İşte 4 Mayıs Perşembe günü geçerli olacak yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta büyük indirim geliyor! İşte 4 Mayıs Perşembe günü geçerli olacak yeni fiyatlar

Petrol ve dolar fiyatındaki dalgalanma benzin ve motorin fiyatlarında da değişkendik gösteriyor. 4 Mayıs Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1 lira 30 kuruş indirim bekliyor. Fiyatların düşüşüyle birlikte motorinin litre fiyatı 18 lira seviyelerine düşecek.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Haberin Devamı

BU GECE YARISI BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR

4 Mayıs Perşembe gününden itibaren motorine 1 lira 30 kuruş indirim gelmesi beklenirken, gelecek indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 18 lira 44 kuruş, Ankara'da 18 lira 80 kuruş ve İzmir'de ise 18 lira 89 kuruştan satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.