Ekonomi Akaryakıta çifte indirim bekleniyor! Araç sahipler dikkat, İşte yeni fiyatlar

Akaryakıta çifte indirim bekleniyor! Araç sahipler dikkat, İşte yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta çifte indirim bekleniyor! Araç sahipler dikkat, İşte yeni fiyatlar

Petrol fiyatları son 2 yılın en düşük seviyesini gördü. Bu düşüş akaryakıtta indirim beklentisi yarattı. Milyonlarca araç sahibinin beklediği haber geldi. Cuma gece yarısı motorinde ortalama 2 lira, benzinde ise 1 lira 25 kuruş civarlarında indirim bekleniyor. İşte akaryakıta gelecek çifte indirim sonrası il il yeni motorin ve benzin fiyatları...

Brent petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı. 100 dolar seviyesinde seyreden brent petrol 93 dolara kadar geriledi. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından benzin ve motorine indirim geliyor.

Haberin Devamı

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

30 Ağustos günü benzinde 1 lira 4 kuruş düşüş yaşanmıştı. Bu indirim ardından cuma gece yarısından (3 Eylül) geçerli olmak üzere motorinde 2 lira benzinde ise 1 lira 25 kuruş indirim yapılması bekleniyor. İndirimle birlikte benzin fiyatlarının 19 TL civarına, motorinin ise 25 liraya seviyelerine düşmesi bekleniyor.

YENİ BENZİN FİYATLARI

Bu indirimin ardından benzinin litresi fiyatı 20 liranın altına gerileyecek. İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 20 lira 13 kuruştan 18 lira 88 kuruşa, İzmir'de 20 lira 25 kuruştan satılan benzin 19 liraya gerilecek.

YENİ MOTORİN FİYATLARI

2 liralık indirim ardından İstanbul'da 27 lira 90 kuruşa satılan motorin 25 lira 90 kuruşa, Ankara ve İzmir'de ise 27 liraya satılan motorin 25 lira seviyelerine düşecek.

Haberin Devamı

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.