Ekonomi Akaryakıta indirim beklentisi! Petrol fiyatları kritik sınırın altına düştü

Akaryakıta indirim beklentisi! Petrol fiyatları kritik sınırın altına düştü

Paylaş
Akaryakıta indirim beklentisi! Petrol fiyatları kritik sınırın altına düştü

Brent petrolün uluslararası varil fiyatında dalgalanma sürerken, bu durum Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına da indirim ve zam olarak yansıyor. Son olarak yüzde 5'e yakın değer kaybeden Brent petrol fiyatı, 100 doların altına kadar geriledi. Bu durumun en büyük sebebi ise dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'in korona vakalarında görülen artış nedeniyle getirdiği kısıtlamalar olduğu dile getirildi. Bu düşüş akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi yarattı.

Türkiye'deki benzin ve motorin fiyatlarındaki zam ve indirim haberlerini de etkileyen brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık yüzde 5'e yakın değer kaybetti.

Haberin Devamı

PETROL KRİTİK SINIRIN ALTINA DÜŞTÜ

Brent petrolün varil fiyatı bugün gün içinde 107,70 dolara kadar çıktı, ancak küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle 100 doların altına kadar indi.

İŞTE DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Kovid-19 vakalarında görülen artış ve getirilen kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etkili oluyor. 

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ OLUŞTU

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Brent petrolün yüzde 5'e yakın değer kaybederek 100 doların altına inmesi Türkiye'de de akaryakıtta indirim beklentisi oluşturdu.

Haberin Devamı

5 GÜNDÜR FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

8 Temmuz'da motorine gelen indirimin ardından 9 Temmuz'da yeniden zam gelmişti. Akaryakıt fiyatları 5 gündür değişiklik göstermiyor.