Ekonomi Akaryakıta peş peşe iki indirim! Rüzgar tersine döndü

Akaryakıta peş peşe iki indirim! Rüzgar tersine döndü

Paylaş
Akaryakıta peş peşe iki indirim! Rüzgar tersine döndü

Rusya-Ukrayna savaşı ve dolardaki hareketlilik dolayısıyla sık sık fiyat değişimi yaşanan motorine peş peşe ikinci gün indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine 65 kuruş indirim oldu. İşte indirim sonrası yeni motorin fiyatları...

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. 27 Ocak tarihinde motorin ve benzine gelen 60'ar kuruşluk çifte indirimin ardından motorine 1 lira 2 kuruş indirim gelmişti. Bugün ise motorine 65 kuruşluk bir indirim daha geldi.

Haberin Devamı

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi bazı şehirlerde 21 lira seviyelerine geriledi.

MOTORİN VE OTO GAZIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi İstanbul'da 21 lira 87 kuruşa, Ankara'da 22 lira 16 kuruşa, İzmir'de 22 lira 20 kuruşa geriledi.

Öte yandan LPG oto gaza ise 1 lira 7 kuruş zam geldi. LPG oto gazın fiyatı ise İstanbul ve Ankara'da 11 lira 99 kuruşa, İzmir'de 11 lira 79 kuruşa çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Haberin Devamı