Ekonomi Akaryakıta zam geliyor! İşte 6 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak fiyatlar

Akaryakıta zam geliyor! İşte 6 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta zam geliyor! İşte 6 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak fiyatlar

Benzine gelen peş peşe indirimlerin ardından bu kez zam göründü. Dolar kurunun kaybını geri almaya başlamasının ardından benzin grubunda zam bekleniyor. 6 Temmuz Çarşamba gününden itibaren benzin grubunda 96 kuruş zam geliyor. İşte il il yeni akaryakıt fiyatları...

Son olarak 2 lira 13 kuruş indirim gelen benzin grubuna zam bekleniyor. Son günlerde düşüş eğilimine giren dolar kuru kaybını geri almaya başlayınca benzine zam beklentisi de oluştu. Sektör temsilcileri 6 Temmuz Çarşamba gününden itibaren benzin grubunda 96 kuruş zam bekliyor. Bugün motorin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

Haberin Devamı

YENİ BENZİN FİYATLARI

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 25.20'den 26,16'ya Ankara ve İzmir'de ise 25.30'dan 26,26'ya yükselecek.

PEŞ PEŞE İNDİRİM GELMİŞTİ

Motorine 29 ve 30 Haziran tarihlerinde üst üste gelen indirimlerle 3 lira 34 kuruşluk düşüş olmuştu. Benzine ise 2 Temmuz'da 2 lira 13 kuruş indirim gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı