Ekonomi Akkuyu'da çalışmalar hızlanıyor

Akkuyu'da çalışmalar hızlanıyor

Paylaş
Akkuyu'da çalışmalar hızlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) çalışmaların kaldığı yerden hızlanarak devam edeceğini belirtti.

Dönmez, “Akkuyu’da bir mutabakat sağlandı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlığımız tarafları bir araya getirmek ve sıkıntıları aşmak için yoğun bir çaba sarf etti. Kısa zaman içinde çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek. Akkuyu NGS’de bizim için proje takvimi olmazsa olmazımızdır. 2023’te ilk ünitesini işletmeye almamız gerekiyor. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Putin sürecin çözülmesi konusunda müdahil oldu” dedi.

Haberin Devamı

SAKARYA GAZ SAHASI

Dönmez, Karadeniz’de Sakarya Gaz Sahası’ndaki çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Dönmez, deniz altında doğalgazı taşıyacak boru seriminim devam ettiğini belirterek, “Karadeniz gazını karaya taşıyacak boru hattında çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Bu ayın sonuna kadar ana boru hattı bitmiş olur. Üç boru döşenecek. Üçüncü hat sinyal hatlarının geçtiği kabloları taşıyacak. Hedef, üç hattı da yıl sonuna kadar bitirmek” dedi.

RUS GAZININ RUBLE İLE ÖDENMESİ

Dönmez, Rus gazının ruble ile ödenmesi konusunda ise “Bir mutabakat var. Alıcı ya da satıcı taraftan birisinin parası dolar veya Euro değilse ister istemez kur farkı maliyeti oluşuyor. Bu farktan kurtulmuş olacağız” dedi. Avrupa’daki enerji krizinin Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceğini değerlendiren Dönmez, “Tedarikçiler sevkiyat planına uyduğu takdirde sıkıntı yaşamayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı