Ekonomi Alkole zam geldi mi? Alkole ne kadar zam geldi? 30 Mayıs yeni alkol fiyatları ne kadar oldu?

Alkole zam geldi mi? Alkole ne kadar zam geldi? 30 Mayıs yeni alkol fiyatları ne kadar oldu?

Paylaş
Alkole zam geldi mi? Alkole ne kadar zam geldi?  30 Mayıs yeni alkol fiyatları ne kadar oldu?

Alkole zam araştırmaları Resmi Gazete’de yayımlanan sigara ve alkollü içeceklerde ÖTV vergi artışının ardından yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan alkollü içeceklerde ÖTV yüzde 25 oranında yükseltildi. Peki, yeni alkol fiyatları ne kadar oldu? İşte yanıtı…

Alkollü içeceklerde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 25 oranında artırıldı. Yılda iki defa yapılan ÖTV zammı bu sezon haziran ayı sonunda değil, enflasyondaki yükseliş göz önüne alınarak mayıs ayında gerçekleştirildi. Yapılan zam ile birlikte bir litre rakıdaki ÖTV miktarı 64 TL artmış oldu…

Haberin Devamı

ALKOLE ZAM GELDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre alkollü içeceklerde uygulanan ÖTV yüzde 25 oranında artırıldı. Bu oranla birlikte bir litre rakının vergisi 64 TL artarken, 70’lik rakındaki vergi artışı 45 TL oldu.

30 MAYIS ALKOLE NE KADAR ZAM GELDİ?

Alkol üretimi yapan firmalar henüz ÖTV zammını ürünlerine yansıtmamışken, zincir marketler anında zammı etiketlere yansıttı. Bir kutu biranın fiyatı ÖTV zammıyla birlikte 24 ile 31.6 lira arasında değişiyor. Zincir marketler 70'lik rakıya da ÖTV zammı koyup fiyat etiketini 320 lira yaptı.

GÜNCEL ALKOL FİYATLARI

Zincir marketlerin yaptığı ÖTV zammı üzerine tedarikçi firmaların zincir marketlere siparişi kestiği öğrenildi. Tekel Bayileri Platformu kurucusu Özgür Aybaş, "Firmalar ürün vermiyorlar veren firmalar kısıtlı veriyor' dedi.

Haberin Devamı

Özgür Aybaş ayrıca Biricik şarap ve Akdeniz şarabın da zamlı fiyatlarını paylaştı.