Ekonomi Altın, düğün erteletiyor

Altın, düğün erteletiyor

Paylaş
Altın, düğün erteletiyor

El yakan altın fiyatları tarihi belli olmayan düğünleri erteletiyor

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının, takvimi belli olmayan düğünleri ertelettiğini söyledi. Altın rekor tazeledi haberi için linke tıklayınız Yıldırımtürk, Euro Bölgesi'ndeki tedirginlikler, ABD'deki son gelişmeler ve FED'in yeni bir üçüncül parasal genişleme yapıp yapmayacağına ilişkin belirsizlikler nedeniyle ''spekülatif'' ortamda altın fiyatlarının yükseldiğini belirterek, Türkiye gibi ''altın dostu'' olan ülkelerde şu anda altına çok sıcak bakılmadığını, zorunlu olmadıkça fiziki talebin yapılmadığını ifade etti.

Altın fiyatlarının daha da yükseleceği beklentisinin oluşturulduğunu savunan Yıldırımtürk, '' Altın, geçtiğimiz aylarda dolar paritesi gerilirken yükseliyordu, dolar paritesi yükselirken de düşüyordu. Şu anda ise hem dolar paritesi güçleniyor hem de altın yükseliyor'' diye konuştu. Altın fiyatlarının yükselişinin durması veya gerilemesinin, parasal genişleme ile ilgili açıklamalara bağlı olduğunu vurgulayan Yıldırımtürk, Türkiye'de düğün sahiplerinin şu anda ''mümkün olduğu kadar'' keselerine uygun altın alımı yaptığını, bunun için birçok alternatif bulunduğunu söyledi.

Yıldırımtürk, ''İçi boş, ayarı düşük, gramajı biraz daha hafif altınları almak zorunda kalıyorlar. Bazı düğün sahiplerinin, altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle takvimi belli olmayan düğünlerini ertelettiğini duyuyoruz. Böyle söyleyenler oldu, 'evlenecektik, ama altın fiyatları çok yüksek, 6 ay erteledik' diye...'' şeklinde konuştu. Yaz dönemi olması nedeniyle düğünlerin arttığını hatırlatan Yıldırımtürk, düğün törenlerine giden bazı insanların 142 liralık çeyrek altın yerine 100 lira, 86 lira olan gram altın yerine de 50 lira takmayı tercih ettiğini, bu tür hareketlerin ise kuyumculuk sektörünü ''olumsuz'' etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırımtürk, ellerindeki altını bozdurmayı düşünenlerin daha da yükseleceği, alım düşünenlerin de düşeceği beklentisiyle beklemeye geçtiğini de bildirdi.