Ekonomi Altın fiyatları düşüyor! 15 Mart güncel altın fiyatları...

Altın fiyatları düşüyor! 15 Mart güncel altın fiyatları...

Paylaş
Altın fiyatları düşüyor! 15 Mart güncel altın fiyatları...

Altın fiyatları güne düşüş ile başladı. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bir süre yükseliş gösteren altın fiyatları ılımlı görüşmeler sonucunda düşmeye başladı. Gram altın güne 919 liradan işlem görerek başladı. 15 Mart güncel altın fiyatları...

Son haftalardaki yükselişi sonrasında altında son durum 15 Mart 2022 itibarıyla yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda dolar kurundaki çıkışlar ons altının yükselişini ve iç piyasadaki altın türlerinin yönünü yukarı çevirdi. Uzun zamandır düşüş grafiğinde yer alan altın yatırımcısına son haftalarda kazandırdı. Ancak altın hafta başından itibaren düşüş eğilimine girdi. Altının fiyatlanmasından FED faiz kararının etkisinin büyük olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN NE KADAR?

15 Mart Salı günü kaydedilen güncel verilere göre ons altın bin 931 dolar. İç piyasadaki altın fiyatları da bu oranlarda dengelendi. Geçtiğimiz haftalarda 960 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 919 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 1500 liranın üzerindeki konumunu korurken 1.493 liradan alınıyor. 15 Mart'ta çeyrek altının satış fiyatı ise 1.517 TL.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.989 liradan alınıyor, 3.034 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 6 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 5 bin 959 liradan alınırken 6 bin 047 liradan da satışa sunuluyor.

Haberin Devamı