Ekonomi Altın fiyatları son dakika! Gram altın ve çeyrek altın hızlı yükseldi!

Altın fiyatları son dakika! Gram altın ve çeyrek altın hızlı yükseldi!

Paylaş
Altın fiyatları son dakika! Gram altın ve çeyrek altın hızlı yükseldi!

Altın fiyatları 8 Mart 2022 Salı sabahında yükselişine devam ediyor. Gelen son dakika haberleri ile dalgalanma yaşayan altın fiyatları, milyonlarca kişi tarafından takip edilirken, ons altın bu sabah 1.992 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatları da onunla paralel yukarı yönlü hareketini sürdürüyor…

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları yaşanan son yükselişle yeniden rekora doğru koşuyor. Gram altın 900 TL seviyesini hızla geride bırakırken, çeyrek altın fiyatı bugün 1.521 TL seviyelerinde. Ocak ayının başından bu yana 600 TL seviyelerinde gezinen 22 ayar bileziğin fiyatı ise 8 Mart 2022 Salı sabahında 844 TL oldu. İşte altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri…

Haberin Devamı

8 MART 2022 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

  • Gram altın alış fiyatı: 921,28 TL
  • Gram altın satış fiyatı: 921,48 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

  • Çeyrek altın alış fiyatı: 1.492,00 TL
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 1.521,00 TL

YARIM ALTIN NE KADAR?

  • Yarım altın alış fiyatı: 2.986,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 3.042,00 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

  • Cumhuriyet altını alış fiyatı: 5.954,00 TL
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 6.063,00 TL

22 AYAR BİLEZİK NE KADAR?

  • 22 ayar bilezik alış fiyatı: 836,95 TL
  • 22 ayar bilezik satış fiyatı: 846,02 TL

Rusya Ukrayna savaşının başladığı güden bu yana tüm piyasalarda görülen dalgalanma durmadan devam ediyor. Ukrayna’da siviller ölürken, ABD, G7, NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımları bir bir açıklarken, sadece döviz ve altın fiyatların değil, alüminyum, paladyum ve bakır gibi emtialarda da yeni rekorlar kırılıyor…

Rusya Ukrayna arasındaki gerginlik Şubat ayının ilk haftasından itibaren kendini gösterirken, Rusya 24 Şubat sabahı ilk ateşi başlattı. Ancak Rusya’nın açtığı ateş, piyasalara da düştü. Başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından Rusya’ya ekonomik yaptırım kararları açıklanırken hemen her alanda rekor fiyatlar gelmeye devam ediyor…

Rusya dünya genelinde, petrol, doğalgaz, buğday ve alüminyum gibi birçok ham maddeyi ihraç eden ülkeler arasında yer alıyor. Ancak batlı ülkeler tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, küresel piyasalarda domino etkisine neden oluyor.

Haberin Devamı

Brent petrol fiyatı bugün 170 dolar seviyesine ulaşırken, ons altın haftanın ilk gününde 2 bin dolar seviyesini test etti.

Analistler, Rusya'nın küresel emtia zincirinin arz ve talep kısmından tamamen çıkarılmasına kadar devam edecek bir yeniden fiyatlandırmanın gerçekleşeceği yönünde görüş bildiriyor.

Ukrayna’da sıcak savaş tüm hızıyla devam ederken, nükleer silah gücünü elinde bulunduran Rusya’ya karşı Batılı ülkeler tarafından ekonomik anlamda bir savaş veriliyor. Böylelikle de tüm dünya Rusya’nın Ukrayna işgalini dolaylı yoldan da olsa hissediyor.

Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar arasında Rus bankalarının, uluslararası enerji, gıda ve ilaç ödemeleri hariç SWIFT sisteminden çıkarılması yer aldı. Aynı zamanda Rusya Merkez Bankası'nın yurt dışındaki varlıklarına erişimi donduruldu.

Farklı sektörlerde yer alan uluslararası şirketler de arka arkaya Rusya'dan çekildikleri açıklamasını yapıyor.

Ruble’nin değer kaybı yaklaşık iki hafta içinde rekor bir düşüşe imza attı ve yüzde 40’a varan bir orana ulaştı. Enerji piyasalarında tedirgin bir hava hakim ve bununla birlikte, Rusya'nın dev şirket ve bankalarının hisseleri 5 cente kadar düştü.

Haberin Devamı