Ekonomi Altın fiyatlarında gerileme başladı! Uzman isimden yükseliş beklentisi

Altın fiyatlarında gerileme başladı! Uzman isimden yükseliş beklentisi

Paylaş
Altın fiyatlarında gerileme başladı! Uzman isimden yükseliş beklentisi

Altın fiyatlarında peş peşe yaşanan rekorların ardından gerileme başladı. Geçtiğimiz hafta 1260 lirayı gören gram altın 1242 TL'den işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın almak için en doğru zaman olmadığını ifade ederek piyasadaki fırsatları ve yükseliş beklentisini yatırımcılarla paylaştı.

 Peş peşe gelen rekorların ardından altın fiyatları yeni hafta ile gerilemeye başladı. Yatırımcılar ise merakla altın fiyatlarının ilerleyen günlerdeki hareketini bekliyor. Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatlarında yaşanan son gelişmelere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TGRT Haber'de açıklama yapan Memiş, "Piyasalar haftaya sakin bir seyirle başladı, bu sakinliğin hafta boyunca devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolar endeksinde artışlar olmasını bekliyorum çünkü 3 Mayıs tarihinde Fed faizleri açıklanacak. 101, 36 seviyesinde dolar endeksi, 103 seviyesine kadar toparlanmanın mümkün olacağını tahmin ediyorum. Özellikle ons altın ve ons gümüşte aşağı yönlü hareketler yaşanabilir. Ons altından 1.960 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilme söz konusu olabilir. Gümüşün ons tarafında 24,80 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi” dedi.

"GRAM ALMAM"

İslam Memiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Mesajım oldukça netti” dedi. Altında yükseliş beklentisini sürdüren analist “2000 dolar üzerinde ons, 1350 üzerinde gram almam. Ons tarafı ilk düzeltmeyi yaptı 1970'e gerileyerek. Ancak gram tarafında yine spekülasyon var ve gram almam. Yıllık beklentimde bir değişiklik yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gram altında yıl içinde 1550 TL fiyatların görüleceğini söyleyen İslam Memiş, ancak kısa vadede alım için fırsat yaratacağını vurguladı. Altın almak için en doğru zamanı bekleyen yatırımcılara seslenen Memiş, “TL bazlı da kısa vadede gerilemesi gerek. TL bazlı fiyatlar kısa vade için balon. Alım için haber veririm, şu an erken. Fed'e kadar 1960-2010 dolar aralığı oyalanır" dedi.