Ekonomi Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş alım için tarih verdi, yeni rekoru açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş alım için tarih verdi, yeni rekoru açıkladı

Paylaş
Altın fiyatlarında son dakika sürprizi! İslam Memiş alım için tarih verdi, yeni rekoru açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Gram altın alacaklar için tarih belli oldu. Yeni rekor için İslam Memiş tarih verdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili yeni detayları paylaştı. Altın alımı yapacaklar için yeni döneme girildi. Altında tarihi günler yaklaşıyor. Bu tavsiyeye kulak kabartanlar kazanacak. Gram altın alacaklara seslenen İslam Memiş, "muhakkak" diyerek kaçırılmayacak fırsatı açıkladı. İşte tüm detaylar...

Son dakika altın fiyatları... Merkez Bankaları bu hafta altın fiyatlarını yakından ilgilendiren faiz kararlarını açıkladı. ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 22 yılın zirvesinde tutarken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, piyasalarla uyumlu bir faiz kararına imza attı. Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesinden yüzde 30’a çıkardı.

Haberin Devamı

Faiz kararları dolar, altın ve borsaya yön verdi. Uluslararası piyasalarda Fed kararıyla güçlenen dolar karşısında altın fiyatları baskılandı. Yurt içinde ise dolar, 24 Ağustos'ta sürpriz faiz kararıyla düşüş yaşadığı seviyeyi tekrardan yakalarken, gram altın volatileden çıkarak yeniden yükselişe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarında seyrin ne yönde olacağını merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altına ilişkin dikkat çeken yorum ve analizde bulundu. Makas aralığına işaret ederek uyaran Memiş, "bu fırsatlar kaçmaz" dedi.

GRAM ALTIN HAFTAYI KAZANÇLA KAPATTI

Ons altına bağlı olarak volatilenin hakim olduğu gram altın, yatay olarak başladığı günün ardından faiz kararıyla düşüşe geçti. Haftanın son işlem gününde 50 Günlük basit ortalaması üzerinde tutunmaya çalışan gram altın, bu hafta 1646,59 liraya kadar indikten sonra değer kazanarak 1.683 liraya yükseldi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,65 artışla 11.160 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 2.747 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 2.765 liraya çıktı.

GRAM ALTINDA MUHAKKAK GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Ekim ayı itibarıyla Ons altnıda 1950-1960 dolar seviyesine kadar toparlanmanın devam edeceğini söyleyen düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyledi. Gram altında ekran ile piyasa arasındaki makasa dikkat çeken İslam Memiş, "Gram altında Resmi kur ile çarşı piyasası arasında 40 TL'lik bir makas aralığı var. Resmi kur tarafına aldanıp alım yapmayanlar, fiyat düşük diyenler serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında bir gram altın yok. Farklılığı muhakkak göz önünde bulundurmalılar." dedi.

GRAM ALTINDA BU FIRSATLAR KAÇIRILMAMALI

Gram altının alım yapacaklara fırsat verdiğini söyleyen İslam Memiş, yıl sonu için rakam verdi. Ekran ile piyasa arasındaki makasa dikkat çeken İslam Memiş'ın kişisel Youtube kanalı üzerinden Merkez Bankası sonrasında yaptığı gram altın tahmini şu şekilde:

"Gram altın fiyatını ekranlarda 1677 lira seviyesinde olduğunu görüyorsunuz. Ancak gram altın serbest piyasalarda 1710-1715 lira aralığında 1.700 lira seviyesinin altına sarkmadı. Gram altın pozitif yönde desteklenmeye devam ediyor. Bu hafta içinde yine 1725 TL seviyesine kadar yükseldi. Oradan tekrar geriledi. 1700 1720 lira aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Bu baskılanma ve yatay seyir gram altın alıcısını pozitif yönde destekliyor. Yani almak isteyenler bu fırsatları kaçırmamalı. Çünkü yukarı yönlü hareketler yine devam edecek. Yine yıl sonuyla alakalı 1800-18880 lira seviyesiyle alakalı beklentimde herhangi bir değişiklik yok. 2024 ortalarında ise 2.500 TL seviyesine ulaşacak. Liranın değer kaybettiğini göreceğiz. 1 yıl sonra bakıldığında şu anki fiyatın oldukça makul olduğunu göreceksiniz. Bu hafta alım yapanlar doğru bir karar verdi.”

Haberin Devamı