Ekonomi Altın fiyatlarında tarihi zirve geldi! Gram altında son zamanların en sert hareketi

Altın fiyatlarında tarihi zirve geldi! Gram altında son zamanların en sert hareketi

Paylaş
Altın fiyatlarında tarihi zirve geldi! Gram altında son zamanların en sert hareketi

Gram altın fiyatlarında son zamanların en sert hareketi yaşanıyor. Yeni rekor geldi. Ons altının 2395 dolara çıkmasıyla birlikte gram altın tarafında da yeni rekorlar kırıldı. Peki piyasadaki yükselişin nedeni ne? Gram altın fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Bu hafta para ve emtia piyasalarının takip ettiği en önemli gelişme ABD enflasyon rakamlarıydı. Çarşamba günü açıklanan kritik veri piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi. Mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 0,4 olurken yıllık bazda yüzde 3,5’e yükseldi.

Haberin Devamı

Çekirdek enflasyon da 3 ay üst üste beklentinin üzerinde gerçekleşti. Bu artış, enflasyonun ısrarlı biçimde yüksek seyrettiğine ve ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına işaret etti.

FED’DEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ GERİLEDİ

Enflasyon verilerinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in mayıs toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, ilk faiz indirimine gitme ihtimali haziran için yüzde 22'ye geriledi.

ALTIN ÇARŞAMBA GÜNÜ GERİLEDİ

Bu gelişmelerin etkisiyle birlikte çarşamba günü ons altın 2319 dolara kadar gerilerken, gram altın fiyatı 2404 liraya kadar düşmüştü. Ancak haftanın kalan günlerinde altında yön yeniden yukarı döndü.

Haberin Devamı

GRAM ALTIN İLK KEZ 2500 LİRAYI AŞTI

Hafta ortasının ardından ons altında gerçekleşen sert yükselişin etkisiyle birlikte gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın ilk kez 2500 lirayı aştı.

Perşembe günü ons altın 2377 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bugün de kazançlarını sürdüren ons altın 2395 dolara kadar yükselerek tarihi rekor kırdı.

Bayram nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı kalsa da ons altındaki ani hareketlenmeler gram altın fiyatında büyük değişimlere yol açtı. Bugün gram altın 2515 lira seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların zirvesini test etti. Gram altın şu dakikalarda 2482 liradan işlem görüyor.