Ekonomi Anaokulu öğrencilerinin velilerine müjde! Bakanlık ödeme yapıyor!

Anaokulu öğrencilerinin velilerine müjde! Bakanlık ödeme yapıyor!

Paylaş
Anaokulu öğrencilerinin velilerine müjde! Bakanlık ödeme yapıyor!

Anaokulu desteği müjdesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık katıldığı canlı yayında yeni sosyal yardım kalemlerinin devreye girdiğini belirtti ve anaokulu destek ödemelerinin bu hafta yapılacağını kaydetti. Haberin ardından ‘Anaokulu desteğini kimler alabilir?’ ‘Anaokulu yardım parası ne kadar? Başvuru nereye yapılacak?’ soruları da veliler tarafından araştırılmaya başlandı…

Anaokulu destek ödemeleri bu hafta başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Aile Destek Programı ile dar gelirli vatandaşlara sosyal yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Bu yardımlardan biri de anaokulu destek ödemesi oldu. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre bazı öğrencilerin kırtasiye masrafları karşılanacak, okul öncesi eğitim de ücretsiz olacak

Haberin Devamı

ANAOKULU DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında yaklaşık 3 ay önce, sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde 3 ile 5 yaş arasındaki çocukların anaokulu ücretlerinin karşılanmasını içeren protokol imzalanmıştı.

Bu kapsamda sosyal yardım kullanıcılarının çocukları okul öncesi eğitimden ücretsiz yararlanabilecek. Çocukların tüm kırtasiye ve okul masrafları devlet tarafından karşılanacak.

BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Bakan Yanık, “İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sosyal yardım alan vatandaşlarımızın çocuklarını sadece okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na yapacağız’’ dedi.

İhtiyaç sahibi ailelerin 3-5 yaş aralığındaki çocukları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokullarına kayıt olmaları durumunda yardımdan faydalanabilecek. 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi ile başlayacak projeyle 1 milyon çocuğa destek verilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı