Ekonomi Anatolia Geneworks halka arz ediliyor

Anatolia Geneworks halka arz ediliyor

Paylaş
Anatolia Geneworks halka arz ediliyor

Tanı kitleri, robotik cihazlar ve gıda testleri geliştirip üreten Anatolia Geneworks, halka arz ediliyor.

Anatolia Geneworks, halka arz ediliyor! Talep toplama tarihleri 14-15 Ekim olarak belirlenen halka arzda pay başına fiyat aralığı 21-22.5 lira olarak belirlendi. Sermaye artışı ve ortak satışı yoluyla gerçekleştirilecek halka arzda Anatolia Geneworks, paylarının yüzde 18.2’sini halka arz edecek. Halka arza, Ak Yatırım liderliğinde toplam 30 üyeden oluşan geniş kapsamlı bir konsorsiyum aracılık ediyor. Halka arz boyutunun ek satış hariç 420 milyon TL ile 450 milyon TL ve ek satış dahil 483 milyon TL ile 517.5 milyon TL’ye denk gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Anatolia, başta İtalya, İngiltere ve Fransa olmak üzere 70’i aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Yeni kurulan Ar-Ge merkezinde yenilikçi cihazlar ve yeni kitler üreterek büyümeyi daha da hızlandırmayı hedeflediklerini belirten Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Ar-Ge Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Akyüz, “2020 yılında 422 milyon TL; 2021 ilk 6 ayda 196 milyon TL konsolide ciro elde ettik. Halka arz gelirlerini yurtdışı büyüme, şirket satın alma ve Ar-Ge faaliyetlerine yönelik kullanacağız” dedi.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, SPK izni alınanlarla birlikte yılbaşı itibarıyla toplam halka arz büyüklüğünün 17 milyar lirayı aştığını belirtirken, yurtiçi hisse senedi hesap sayısının son iki yıldır artarak 2.4 milyonun üzerine çıktığını ifade etti.

Haberin Devamı