Ekonomi Antalya'da gezi rotası

Antalya'da gezi rotası

Paylaş
Antalya'da gezi rotası

Tam bir turizm cenneti olan antalya'ya yolunuz düştüğünde sizler için hazırladığımız bu rotaya mutlaka bir göz atın.

KALEİÇİ: Antalya’nın göz bebeği Kaleiçi; Rum, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleri, dar sokakları, 650 yıllık mevlevihanesi, Kesik Minare Camii’si, surları ve Hadrianus Kapısı ile tarihe ışık tutuyor. Kaleiçi’nde h er damak tadına uygun restoranlarda yemek yiyip, hediyelik eşya dükkanlarından sevdiklerinize sürprizler yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

TÜNEKTEPE TELEFERİK: Antalya Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir çekim merkezi kazandırdı. ‘Tünektepe Teleferik Projesi’yle, Sarısu’dan 605 rakımlı zirveye 9 dakikada ulaşım sağlanıyor. Şubat 2017’de hizmete açılan teleferikle bugüne kadar 90 bini yabancı turist olmak üzere 700 bin kişi taşındı. Zirvede yer alan Teleferik Kafe ve Yörük çadırında ise ziyaretçilere lezzetli menüler sunuluyor. Kişi başı 20 TL’ye serpme kahvaltı yapabilir; Yörük Kültürü’nün yaşatıldığı kıl çadırların olduğu alanda da Toroslar’ın heybetli manzarasını seyredebilirsiniz.

KONYAALTI SAHİLİ: Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’ni bambaşka bir görünüme kavuşturdu. ‘Sahil Antalya Yaşam Parkı’ projesiyle sahil, hafta sonları yüz binleri ağırlıyor. Büyük beğeni toplayan proje, Antalyalıların ve kente ziyarete gelen tatilcilerin akınına uğruyor.

Haberin Devamı

Konyaaltı Sahili, yemyeşil görüntüsü, spor alanları, yaşam alanları, bisiklet yolları, modern gölgelikleri, kent mobilyaları, rengarenk peyzajları, gezi alanları ve yürüyüş yolları ile tamamen halka açık bir proje. Alanda; 6 basketbol sahası, 2 tenis kortu, 9 fitness alanı, 6.5 km uzunluğunda kesintisiz yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru, 21 çocuk oyun alanı, macera parkuru var.

DÜDEN ŞELALESİ: Antalya’nın eşsiz doğa harikası Düden Şelalesi, coşkuyla akan suyu ve manzarasıyla turistlere büyüleyici bir dünya sunuyor. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Düden Şelalesi, Kepez ilçesi sınırlarında.

OLYMPOS ANTİK KENT: Kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Olympos Antik Kenti, Helenistik Devir’de kurulmuş. Likya döneminin en önemli şehirlerinden birisi olan Olympos, sadece tarihiyle değil, doğasıyla da göz dolduruyor.

KARAİN MAĞARASI: Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından birisi olan Karain Mağarası, Antalya kent merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Katran Dağı’nda yer alıyor. Türkiye’nin içinde insan yaşamış en büyük mağarası olan Karain, sarkıt, dikit ve büyük sütunlarla bezeli doğal oluşumlarıyla dikkat çekiyor.

LARA PLAJI: Antalya’nın ‘Mavi Bayraklı’ plajlarından Lara, sapsarı ve ince kumuyla görenleri büyülüyor. Çam ormanlarıyla çevrili Lara Plajı, Antalya’nın 12 kilometre doğusunda.

Haberin Devamı

HADRIANUS KAPISI: M.S.130 yılında Roma İmparatoru Hadrian adına yapılan ‘Üç Kapılar’ ya da ‘Hadrianus Kapısı’, Kaleiçi’ne girişte yer alıyor. Antalya’nın en iyi korunmuş tarihi eserlerinden birisi. Oyma ve kabartma süslemeleriyle dönemini yansıtıyor.

ASPENDOS: M.Ö 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulan Aspendos Antik Kenti, Serik ilçesinin Belkıs Köyü’nde yer alıyor. Kent; tiyatro, stadyum, hamam agora, sarnıçlar ve dükkanlardan oluşuyor. Romalı Zenon’un M.S 2. yüzyılda inşa ettirdiği antik tiyatro ise kentin en meşhur yapısı.

ŞEBNEM BER