Ekonomi Araba fiyatları düşecek mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ne zaman düşer?

Araba fiyatları düşecek mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ne zaman düşer?

Paylaş
Araba fiyatları düşecek mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ne zaman düşer?

Araba fiyatları düşecek mi?’ sorusu döviz kurunda yaşanan sert düşüşün ardından araç almayı planlayan pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Son dönemler döviz kurundaki hızlı yükseliş nedeniyle sıfır ve ikinci el araç fiyatları rekor seviyede yükselme yaşamıştı. 20 Aralık akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar döviz kurunda hızlı bir düşüşe neden olurken, gözler araba fiyatlarına çevrildi. Peki, sıfır ve ikinci el araç fiyatları ne zaman düşer? İşte Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç’un açıklamaları…

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları, döviz kurundaki yükselişle paralel olarak artış göstermişti. Ancak 20 Aralık Pazartesi akşamı döviz kurunda ibre bir anda aşağı çevrildi ve deyim yerindeyse dövizde bir çakılma yaşandı. Araba almayı planlayan binlerce kişi ise bu olumlu gelişmenin ardından Araba fiyatları düşecek mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ne zaman düşer? Sorularına yanıt aramaya başladı…

Haberin Devamı

ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Döviz kurundaki sert düşüşün ardından Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç araba fiyatları hakkında milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Erkoç, dolar ve euronun geri gelmesinin ÖTV oranlarının da düşmesi anlamına geldiğine dikkat çekti ve otomatik olarak araç fiyatlarının da geri geleceğini belirtti. Erkoç ayrıca bazı markaların araç fiyatlarını güncellemeye başladığını da kaydetti.

SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının ne zaman düşeceğine dair değerlendirmede bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç “Bir hafta içerisinde otomobil piyasasında yaşanan düşüşleri vatandaş görmeye başlar. Benim tahminim ilk etapta 20 bin lira veya 25 bin liralık bir düşüşün yaşanacağı. Bu durum ikinci el araçlara da yansır. Kurun düşüşü satışları da olumlu etkileyecektir.” İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı