Ekonomi Araç kiralamada vites yükseltti

Araç kiralamada vites yükseltti

Paylaş
Araç kiralamada vites yükseltti

İstanbul ve İzmir’de 4 bin araçla faaliyet gösteren esnek süreli araç paylaşım hizmeti GetirAraç ile 2023’te 5 milyon kez kiralama yapıldı.

GetirAraç CEO’su Emre Ayyıldız, üye sayılarını 2.5 milyonun üzerine çıkarttıklarını belirterek, “Kullanıcılar kayıt işlemlerini, ehliyet bilgilerini girerek kolayca tamamlayabiliyor. Yapılan başvurunun kontrolü yapay zeka desteğiyle onaylanıyor ve bu süreç sadece 1.5 dakika sürüyor. Gün içinde ikinci kullanımlarda indirim veriyoruz. AVM’lerde, kent içinde seçili otoparklarda ücretleri biz üstleniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Getir’in harita temelli teknoloji altyapısı üzerinden kullanıcının kendilerine en yakın araçları görebildiğini söyleyen Ayyıldız, şöyle devam etti: “Müşteri, aracın depo doluluk durumunu, araca yürümek için harcayacağı zamanı kontrol edebiliyor. Ayrıca kullanıcılar bu hizmete Getir ve BiTaksi uygulamaları üzerinden de ulaşabiliyor. 21 yaş altı sürücülerde kaza oranının daha yüksek olduğunu tespit ettik. Sistemi 21 yaş altı kullanıcılara kapadık.”

SIKI GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Kullanıcı araca biner binmez onu karşılayan sesli uyarı sistemi olduğunu anlatan Ayyıldız, “Uzaktan ölçüm yaparak, sürücünün ani hızlanmasından fren yapma tarzına, gereksiz el freni kullanımından trafik kurallarına ne ölçüde uyduğuna kadar çok kapsamlı bir güvenlik sistemi kullanıyoruz. Her sürücü için bir güvenlik skoru oluşturuyoruz. Yüksek puan ortalamasına sahip kullanıcılarımızı ödüllendiriyor, trafikte risk oluşturan kullanıcılarımızı ise önce uyarıyor, devamı halinde ise sistem dışı bırakabiliyoruz. Kaza oranında yüzde 28 iyileşme elde edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

SÜRDÜRÜLEBİLİR VERİMLİLİK

GetirAraç Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Ergin de 2021’de, MOOV’un yüzde 75 hissesini Anadolu Grubu’ndan satın aldıklarını hatırlatarak, “Bir uyum ve dönüşüm sürecinden sonra Getir’in teknolojisi ve edindiğimiz kullanım verileri temelinde hayata geçirdiğimiz geliştirmeler sayesinde GetirAraç artık kullanıcısına daha yakın ve daha güvenli. Verimliliğe dair hayata geçirdiğimiz uygulamalarla işletme sürdürülebilirliğimizi geliştirdik” diye konuştu.