Ekonomi Araç sahiplerini sevindirecek haber! Akaryakıta büyük indirim geliyor

Araç sahiplerini sevindirecek haber! Akaryakıta büyük indirim geliyor

Paylaş
Araç sahiplerini sevindirecek haber! Akaryakıta büyük indirim geliyor

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatını doğrudan etkiliyor. Son olarak zamlanan motorine indirim geliyor. 13 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere motorin grubuna 2,13 TL indirim bekleniyor. İşte il il yeni motorin fiyatları...

Rusya-Ukrayna arasında 8'inci ayına girilen savaşın etkileri brent petrol oranlarındaki dalgalanmalarıyla devam ediyor. Bu dalgalanma kimi zaman indirim kimi zaman da zam olarak pompaya yansıyor.

Haberin Devamı

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Brent petrol 93 dolar seviyesinde belirlenirken, motorin grubunda indirim bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, 13 Ekim Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere, motorin grubuna 2,13 TL indirim geliyor.

ZAMLI BENZİN FİYATLARI

Bu indirimin ardından motorinin litresi fiyatı 26 lira seviyelerine düşecek. Fiyat değişikliği sonrası motorinin litresi İstanbul'da 28 lira 50 kuruştan 26 lira 37 kuruşa, Ankara ve İzmir'de 28 lira 60 kuruştan satılan benzin 26 lira 37 kuruşa düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı