Ekonomi Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? Aylık ve yıllık enflasyon ne kadar oldu?

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? Aylık ve yıllık enflasyon ne kadar oldu?

Paylaş
Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? Aylık ve yıllık enflasyon ne kadar oldu?

Bugün, aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının ardından kira artış oranının yanı sıra memur ve emeklisine verilecek zam miktarı da ortaya çıktı. 2021’in son ayının ve yıllık enflasyon rakamlarının ortaya çıkacağı enflasyon rakamları, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyordu. Gelen son dakika haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 13,58, yıllık yüzde 36,08 oldu.

İşçi, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarının da belirleneceği aralık ayı enflasyon rakamları heyecanla bekleniyordu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının ardından TÜFE ve Yİ-ÜFE rakamlarıyla kiracısından ev sahibine, memurundan emeklisine milyonlarca vatandaşın alacağı yeni ücretler belli oldu.

Haberin Devamı

ARALIK AYI ENFLASYON ORANLARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ayın başında enflasyon rakamlarını açıklıyor. TÜİK’in, Aralık 2021 enflasyon oranlarını 3 Ocak 2022 Pazartesi günü (Bugün), saat 10:00’da açıkladı.

Son dakika gelen habere göre Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 13,58, yıllık yüzde 36,08 oldu.

Enflasyon kasımda aylık yüzde 3,51 artmış, yıllık bazda yüzde 21,31 olmuştu.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Memur ve memur emeklisi 2022’de yapılacak zam oranını bekliyor. Gözler 3 Ocak Pazartesi günü açıklanacak aralık ayı enflasyonuna çevrilmişti.

Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından zammın çerçevesi belirlendi. Memurlara daha önce toplu sözleşmeden elde ettikleri yüzde 5 zam vardı.

Haberin Devamı

Üzerine enflasyon farkı da dâhil edilecek. Eklenecek enflasyon farkı da pazartesi günü itibariyle belli oldu. Memur-Sen daha evvel kur artışları sebebiyle alım gücünün azaldığı vurgulayarak, ek zam talep etmişti. Bunun arkasından görüşmeler yapılacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bu konu üzerinde bir araya gelinmiş ve sonrasında aralık ayı enflasyonu işaret edilmişti.

Enflasyon rakamının açıklanmasının arkasından ek zam konusunun da netleştirilmesi bekleniyor.