Ekonomi Aralıkta harcama artacak 20 bin kişi işe girecek

Aralıkta harcama artacak 20 bin kişi işe girecek

Paylaş
Aralıkta harcama artacak 20 bin kişi işe girecek

Kurban Bayramı ile yeni yılın arka arkaya gelmesinin perakende sektöründe istihdama katkı sağlayacağını belirten BMD Başkanı Ekrem Akyiğit, “Aralık ayında markalarımızın 20 binden fazla ek eleman istihdam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi

BAYRAM VE YILBAŞI ETKİSİ

Haberin Devamı

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, Kurban Bayramı ile yeni yılın arka arkaya gelmesinin perakendede istihdama katkı sağlayacağını söyledi. Akyiğit, bayram ve yılbaşı döneminde, satışlardaki canlanmaya paralel olarak, markaların istihdamlarında da bir hareketlenme yaşandığını belirterek, “Aralıkta markalarımızın 20 binden fazla ek eleman istihdam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

PAREKENDEDE DURUM İYİ

Perakendede başarılı bir performans yakalandığını dile getiren Akyiğit, “Gıda dışı perakendedeki çalışan sayısı 2009 Ekim’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 arttı. Yüzde 13.5’luk işsizlik düşünüldüğünde bu bir başarı” dedi. Akyiğit, hazır giyim sektörünün Ekim 2009’da geçen yılın aynı dönemine göre sağladığı yıllık yüzde 5’lik istihdam artışının da dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

YENİ ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Ekrem Akyiğit, 2010-2012 arasında Türkiye’de açılması öngörülen ve BMD üyelerinin mağaza açacakları 100’den fazla alışveriş merkezinin (AVM) istihdama olumlu etkide bulunacağını söyledi. Akyiğit, “Her marka, büyüme stratejisine göre eleman istihdam edecek. Markalar bu dönemde, satış temsilcisi, kasiyer, alan sorumlusu, reyon şefi ve depo sorumlusu gibi değişik alanlarda istihdama ihtiyaç duyuyorlar” dedi.

10 BİN MAĞAZA AÇILACAK

Yeni AVM’lerde gelecek dönemde 10 binden fazla mağaza açılacağını belirten Akyiğit, bu AVM’lerde 100 binden fazla kişiye iş olanağı yaratılmış olacağını anlattı. BMD üyelerinin, 2008’de 160 bin kişiye istihdam sağlarken bu rakamın 170 bin kişiye ulaştığını ifade eden Akyiğit, “10 bin yeni mağazadan 2 bin 500’ünü BMD markaları açacak. BMD üyeleri istihdam sayısını 190-200 bine çıkaracak” diye konuştu.