Ekonomi Artan talep, dolandırıcıların iştahını kabarttı! Altın alırken aman dikkat

Artan talep, dolandırıcıların iştahını kabarttı! Altın alırken aman dikkat

Paylaş
Artan talep, dolandırıcıların iştahını kabarttı! Altın alırken aman dikkat

Altına talep artınca kuyumcular altın bulmakta zorlanmaya başladı. Darphane ise talebi karşılamak için geçtiğimiz günlerde çift vardiyayla üretime geçti.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, ilgiyle beraber sahte ve düşük ayarlı altınla dolandırıcılıkların çoğaldığını söyledi. Kuyumcu ve Finans Analisti İslam Memiş ise internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde dolandırıcıların tuzaklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Altının fiyatı standarttır ve düşük bir fiyattan altın bulma imkanınız maalesef yok. Dışarıda tanımadığınız insanlardan kesinlikle altın alışverişinde bulunmayın” dedi.

Haberin Devamı

DÜĞÜN ÖNCESİ ÇOĞALIRDI

Memiş, uyarılarına şöyle devam etti: “Özellikle sosyal medyada, internet üzerinden kalpazanlara, dolandırıcılara gün doğdu. Fırsat mı fırsat, biz düşük ayarlı, sahte taklit ürünleri aynı gram altına benzetelim nasıl olsa vatandaş fiziki olarak piyasada altın bulamıyor, internetten biz bunu satalım modunda bir atağa geçtiler. Genelde Türkiye’de bu dolandırıcılık hadiseleri, düğün sezonlarında, yaz aylarında altın fiyatlarının sert dalgalandığı dönemlerde olurdu. Ama son 2 aydır yaşanan bu arz tarafındaki problemler yine kalpazanları devreye soktu. Vatandaşlarımız çok dikkat etsin. Ucuz altın olmaz. Şu anda fiziki altın 2 bin 500 lira ve bunun altında satılmaz.”

PANİK YAPMAYIN GEÇİCİ BİR SÜREÇ

Haberin Devamı

Altına hücum olduğuna dikkat çeken Mustafa Atayık ise “Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımız panik yapmasın. Çok yakın zamanda darphane de üretimini iki katına çıkardı. Bu arz yakın bir zamanda talebi karşılayacak ve fiyatlar rayına oturacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın şimdi altına yönelik bu aşırı taleplerini biraz frenlemeleri lazım. Fiyat farklarından dolayı bazı kötü niyetli insanlar piyasaya bu altınların ayarını düşürerek veya değişik şekilde vatandaşı kandıranlar piyasada oluşmaya başladı. Kotanın kaldırılması lazım. Kota olduğundan kaçakçılık da artıyor” diye konuştu.