Ekonomi Asgari Ücret Komisyonu toplandı

Asgari Ücret Komisyonu toplandı

Paylaş
Asgari Ücret Komisyonu toplandı

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere bugün toplandı. Düzenlenen ilk toplantıda verilerin masaya getirildiği belirtilirken henüz bir sayı konuşulmadığı öne sürüldü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam miktarını belirlemek için bugün ilk toplantısını gerçekleştirildi. Komisyon, milyonlarca çalışanı ve dolaylı olarak tüm toplumu ilgilendiren yeni asgari ücreti alım gücü, döviz kuru, enflasyon, istihdam, işverenin yükü başta olmak üzere 100'ün üzerinde parametreyi dikkate alarak belirleyecek. Asgari ücrette 3 formül üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

HEDEF BAYRAM ÖNCESİ

Komisyonun ilk toplantısında asgari ücrete zamda psikolojik sınır 11 bin lira olurken, ekonomik verilerle asgari ücretlinin geçinebilmesi için gerekli tutarlar değerlendirilecek. Asgari ücretin bayram öncesi belirlenmesi bekleniyor.

VERİLERE BAKILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen Türk-İş, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak. Toplantıda, Türk-İş heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık edecek. Bugünkü toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katılmıyor.

SATIN ALMA GÜCÜNÜN ERIMESINE MÜSAADE YOK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, meselelerinin halkın refahı olduğunu belirterek, "Özellikle ekonomi anlamında beklentilerini karşılamaktır. Önümüzdeki süreçlerde planlı programlı bir şekilde seçim beyannamemizde ne yazdıysak her bir politikamızı, her bir tedbirimizi adım adım hayata geçireceğiz. 12'nci kalkınma planımız gündeme gelecek, meclisimize sunulacak. Ayrıca önümüzdeki aylarda orta vadeli programımızı yenileyeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

TİSK: BAYRAMA GİRMEDEN TAMAMLAYALIM

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada, 28 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde çalışmaları tamamlamayı umduklarını söyledi. Akkol, görüşmeleri hızlı şekilde işçi, işverenin razı olduğu bir mutabakat süreci ile tamamlamayı istediklerini ifade etti.