Ekonomi Asgari ücret ne kadar oldu? Temmuz 2022 ara zamlı asgari ücret ne kadar? (Net-brüt) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Asgari ücret ne kadar oldu? Temmuz 2022 ara zamlı asgari ücret ne kadar? (Net-brüt) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Paylaş
Asgari ücret ne kadar oldu? Temmuz 2022 ara zamlı asgari ücret ne kadar? (Net-brüt) Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Asgari ücret için üç gündür devam eden Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları bugün itibariyle son buldu. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyon yeni asgari ücret hakkında kararını verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret için nefesler tutuldu. Peki, asgari ücret açıklandı mı? Yeni asgari ücret ne kadar oldu? Temmuz 2022 net-brüt asgari ücret ne kadar?

Asgari ücret ile ilgili çalışmalar bugün son buldu. Enflasyon oranlarının yüksek gelmesiyle dile getirilmeye başlanan asgari ücrete ara zam konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla netlik kazanmış, asgari ücret zam oranları ve ne zaman açıklanacağı da merak konusu olmuştu. 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını 1 Temmuz Cuma günü itibariyle tamamladı. Peki, Asgari ücret açıklandı mı? Yeni asgari ücret ne kadar oldu? Temmuz 2022 net-brüt asgari ücret ne kadar? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI MI?

Asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte açıklandı.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre yapılan yüzde 30 oranındaki zam ile yeni asgari ücret net 5 bin 500 TL oldu.

Yeni asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Milyonlarca kişinin gözü kulağı bugün açıklanacak olan asgari ücrete çevrilmişti. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücretin yüzde 30 artışla temmuz ayından itibaren 5500 lira olduğunu duyurdu.

TEMMUZ 2022 NET-BRÜT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından 2022 Temmuz ayı itibariyle net asgari ücret 5.500 TL olurken, brüt asgari ücret ise 6.471,00 TL oldu.

Asgari ücrete yapılan zam ile asgari ücret baz alınarak ödenen birçok ücrette de değişikliğe gidildi. İşsizlik maaşı, askerlik ve doğum borçlanması, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, Bireysel Emeklilik Kesintileri (BES) 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı, engelli aylığı, çocuk desteği, hasta desteği de asgari ücretle birlikte değişti.

Haberin Devamı