Ekonomi Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 asgari ücret zammı belli oldu mu? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 asgari ücret zammı belli oldu mu? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Paylaş
Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 asgari ücret zammı belli oldu mu? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret, sadece asgari ücretle çalışanları değil neredeyse toplumun tüm kesimini ilgilendiriyor. Bundan önceki dönemler asgari ücrete yılda bir defa zam yapılıyordu. Ancak enflasyon rakamlarının yüksek gelmesi nedeniyle temmuzda bir ara zam daha yapıldı. Yıl sonunun yaklaşmasıyla asgari ücret hakkındaki araştırmalar da yoğunlaşmaya başladı. Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 asgari ücret zammı belli oldu mu? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? soruları ise en çok merak edilen konular arasına girdi…

Asgari ücret temmuz ayında yapılan ara zam ile 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. Yıl sonu yaklaşırken asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi ve aileleri asgari ücret zammının ne kadar yapılacağını ve yeni asgari ücretin 2023 yılında ne kadar olacağını merakla bekliyor. Asgari ücretle ilgili en son AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklama heyecan uyandırmıştı. İşte asgari ücret zammı hakkında merak edilen soruların yanıtları ve resmi açıklamalar…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret için çalışmalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından devam ederken, 2023 asgari ücret zammı ile ilgili asıl çalışma aralık ayında başlayacak.

İşveren, işçi ve hükümet tarafından 15 üyelik Asgari Ücret Komisyonu her üç taraf ile de görüşmeler gerçekleştirerek karşılıklı talepleri değerlendirecek. Yapılan görüşmelerin ardından net bir tarih bulunmasa bile asgari ücret zammının en geç yılbaşına yakın açıklanması bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2022 yılında asgari ücrete iki defa zam yapıldı. Ocak ayında yapılan yüzde 50’lik zam ile yılın ilk 6 ayında asgari ücret 4 bin 253 TL olurken, enflasyon rakamlarının yüksek gelmesiyle asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapıldı. Yüzde 30’luk ara zammın ardından net asgari ücret ise 5 bin 500 TL oldu.

Haberin Devamı

Asgari ücret zammı ile ilgili çalışanların heyecanlı bekleyişi devam ederken siyasilerden de konuyla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte asgari ücret ile ilgili son açıklamalar…

NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret çalışmalarından memur emekli maaşlarına kadar birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı;

"Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz. Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor.

HERKESİN TATMİN OLACAĞI BİR ZAM"

Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır."

BAKAN BİLGİN: EN KAPSAMLI MÜDAHALEYİ YAPACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana ziyareti sonrası asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin" ifadelerini kullanmıştı.