Ekonomi Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret 20 Aralık’ta açıklanacak mı?

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret 20 Aralık’ta açıklanacak mı?

Paylaş
Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret 20 Aralık’ta açıklanacak mı?

Asgari ücret için milyonlarca vatandaşın gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapacağı 3. toplantıya çevrildi. Komisyon, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısının 7 Aralık’ta ikinci toplantısını ise 14 Aralık’ta gerçekleştirmişti. Gözler 3. Toplantıya çevrilmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den çok önemli bir açıklama geldi.

Asgari ücret zammının belirlenmesi için artık sadece günler kaldı. Asgari ücret ne zaman açıklanacak ne kadar olacak tartışmaları devam ederken Bakan Bilgin, 20 Aralık’ta gerçekleşecek asgari ücret toplantısı için ‘Uzlaşmaya varılacağını’ kaydetti…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETİN 3. TOPLANTISI NE ZAMAN?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık’ta, ikinci toplantıyı ise 14 Aralık’ta gerçekleştirdi. Komisyonun 3. Toplantısı ise 20 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşecek.

ASGARİ ÜCRET 20 ARALIK’TA AÇIKLANACAK MI?

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağına dair heyecanlı bekleyiş devam ederken açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin heyecanın zirve yapmasına neden oldu.

Bakan Bilgin 20 Aralık’ta Bakanlık’ta gerçekleşecek asgari ücretin 3. toplantısında tarafların salı günü anlaşmaya varacağını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 20 Aralık saat 14.00’te gerçekleşecek toplantıda tarafların anlaşmaya varacaklarını kaydetti ancak asgari ücretin ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih paylaşmadı.

Haberin Devamı

2023 ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Türk-İş daha önce 7 bin 785 liralık açlık sınırına dikkat çekmiş ve bunun pazarlıkta kırmızı çizgileri olduğunu bildirmişti. Pazarlığın bu tutarın üzerinde sürmesi bekleniyor.