Ekonomi Asgari ücret toplantısı bitti mi? Asgari ücrette son durum ne? 3. asgari ücret toplantısı ne zaman?

Asgari ücret toplantısı bitti mi? Asgari ücrette son durum ne? 3. asgari ücret toplantısı ne zaman?

Paylaş
Asgari ücret toplantısı bitti mi? Asgari ücrette son durum ne? 3. asgari ücret toplantısı ne zaman?

Asgari ücret için ikinci toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşti. TİSK, Türk-İş ve Bakanlık temsilcilerinin yer aldığı toplantı saat 14.00 sularında başladı. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret için taraflar beklentilerini dile getirirken, toplantıdan çıkacak kararı merakla bekleyen asgari ücretliler ‘Asgari ücret toplantısı bitti mi?’ ‘Asgari ücrette son durum ne?’ ve ‘3. asgari ücret toplantısı ne zaman?’ araştırması yapmaya başladı…

Asgari ücret için ilk görüşme 7 Aralık’ta yapılmıştı. İkinci toplantı için ise 14 Aralık tarihi verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu en fazla 4 toplantı neticesinde yeni asgari ücreti açıklamak zorunda. Bugün gerçekleşen ikinci toplantının ardından artık geriye sadece iki toplantı kaldı…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI BİTTİ Mİ?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı 2. Asgari ücret toplantısı saat 17.00 sularında sona erdi.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantının sona ermesinin ardından TİSK ve Türk-İş'ten ilk açıklama geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği bu yıl masada, talebimizi yeniledik" ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise şu ifadeleri kullandı:

Rakam konuşulmadı, artık herhalde son toplantıda konuşuruz. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakam konuşulacaktır. Bizim istediğimiz verilerin bir kısmı geldi bir kısmını alacağız.

Haberin Devamı

Değerlendirmeyi kendi yönetim kurulumuzla, Türk-İş yönetimi ile yarın sabah değerlendirip, kamuoyuna yarın açıklama yapacağız.

3. ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merakla beklenen 3. Asgari ücret toplantısının en zaman yapılacağına dair net bir tarih belirlenmezken, önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor.