Ekonomi Asgari ücret ve emekli zammı açıklaması! Tarih belli oldu

Asgari ücret ve emekli zammı açıklaması! Tarih belli oldu

Paylaş
Asgari ücret ve emekli zammı açıklaması! Tarih belli oldu

Asgari ücretle ilgili kritik tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Kamu kesimi, işçi ve işveren arasındaki denge gözetilecek' dedi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret maratonu başlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştireceğini açıkladı. Yılmaz "Asgari ücret sürecinde kamu kesimi işçi ve işveren arasında denge gözetilecek" dedi.

Haberin Devamı

Hükümet, işçi ve işveren tarafının katılacağı komisyon toplantılarında asgari ücrete ilişkin veriler ele alınıp zam oranı belirlenecek.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren zam, diğer çalışanlar için de belirleyici olacak.

Asgari ücretle birlikte birçok kalemde de değişiklikler yaşanacak ve alınan ücretler armış olacak.

EMEKLİLERE DESTEKLEYİCİ YAKLAŞIM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak artışa ilişkin olarak "Destekleyici bir yaklaşım olacak elbette" dedi.

ENFLASYON MESAJI

Yılmaz "2024'te yüzde 33 sağlanamayacak bir rakam değil" ifadesini kullandı.

"KKM'Yİ BİTİRME PERSPEKTİFİMİZ YOK"

Yılmaz "KKM'yi ani bir şekilde bitirme perspektifimiz yok. Yeni proje toplumsal kredi notu olacak. Belli alanlarda kredi veren bankaya teşvik olacak. KKM, uzun vadede kamuya yük oluşturmayacak bir şekilde finans sistemimizin içinde bir enstrüman olabilir" dedi.

Haberin Devamı

"TOPLUMSAL KREDİ NOTU"

Yılmaz "Toplumsal Kredi Notu" yeni bir uygulama olarak devreye alınacak. TCMB çalışmaları son aşamada, belli alanlara kredi veren bankalar teşvik edilecek" dedi.