Ekonomi Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar olacak?

Paylaş
Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala vatandaşın asgari ücret merakı daha da artmaya başladı. Türkiye gündeminde büyük bir yer kaplayan asgari ücretin net tutarı hakkında birçok tahmin bulunuyor. Peki, yeni asgari ücret ne kadar? Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi asgari ücret konusunda büyük bir beklenti içerisinde... Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanıyor. Milyonlar toplantının ardından yapılacak açıklamalara odaklanacak. Peki, yeni asgari ücret ne kadar? Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2023 Ocak ayı asgari ücret ne kadar olacak?

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET 8 BİN OLUR MU?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın gerçekleştireceği toplantısına dair beklentilerini paylaştı. İşte Bayram'ın asgari ücret beklentisi:

5 bin 500 TL üzerinde yüzde 45 artış olursa 7 bin 945 lira yapar ve bu da kasım ayı enflasyonu ile beraber oluşacak bir açlık sınırıdır aslında. Hem açlık sınırı üzerinde kalması hem de 8 bin lira psikolojik sınırın açılması anlamında 8 bin lira en ideal rakamdır.

Yüzde 50 artış yapılırsa bu tutar 8 bin 250 TL civarına gelir. O yüzden 8 bin 250 TL ve üzerindeki rakamlar hayatın olağan akışına aykırı rakamlardır. 8 bin lira olması muhtemel gözüküyor ama 8 bin 250 lira ve üzeri bir tutar belirlenmesi zordur

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret gibi konularda işveren ve devlet olarak gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların refahını ne kadar iyi korursak ortak hedeflere ulaşabiliriz. Masada bu konularımız var, süratle bitireceğiz.

Haberin Devamı