Ekonomi Asgari ücret zammı bugün açıklanır mı? Asgari Ücret Komisyonu ne zaman saat kaçta toplanıyor?

Asgari ücret zammı bugün açıklanır mı? Asgari Ücret Komisyonu ne zaman saat kaçta toplanıyor?

Paylaş
Asgari ücret zammı bugün açıklanır mı? Asgari Ücret Komisyonu ne zaman saat kaçta toplanıyor?

Asgari ücret zammı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ek zammı için tespit komisyonunun toplanacağı müjdesini vermişti. Açıklamanın ardından Asgari Ücret Komisyonu’nun ne zaman toplanacağı da belli oldu. Asgari ücret zammı bugün açıklanır mı? sorusu da günün en çok merak edilen konuları arasına girdi…

Asgari ücret zammı için çalışmalar başlamıştı. Zam oranı ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmasına göre şekillenecek. Hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Komisyonu bugün (29 Haziran Çarşamba) bugün toplanıyor. Peki, asgari ücret zammı bugün açıklanır mı? İşte detaylar…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU NE ZAMAN SAAT KAÇTA TOPLANIYOR?

Asgari Ücret Komisyonu çalışmalarını tamamladığında yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret ek zammı da belli olacak. Türk-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı yetkililerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün yani 29 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BUGÜN AÇIKLANIR MI?

TİSK, Türk-İş ve Çalışma Bakanlığı yetkililerinin yer aldığı 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun amacının bugün itibariyle çalışmalarını tamamlayarak rakamları belirlemek olduğu kaydedildi. Ancak rakamlar belirlense bile komisyon asgari ücret zammını açıklamayacak.

Asgari ücret zammı şu an NATO görüşmeleri için yurt dışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yurda döndükten sonra açıklanacak.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücret için komisyon yüzde 20 civarında bir artışa onay verirse, net asgari ücret 5 bin 104 TL’ye çıkacak. Bu durumda işverene maliyeti de 7 bin 56 TL olacak. Yüzde 30’luk bir artışta ise bu rakam 5 bin 529 TL olacak. Böyle bir senaryoda işverene maliyet de 7 bin 643 TL’ye çıkacak. Asgari ücrette yapılacak artış için birtakım desteklerin de masada olduğu belirtiliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre tartışılan desteklerin başında da SGK işçi primlerinin bir kısmının Hazine tarafından üstlenilmesi bulunuyor. SGK primi işçi payı şu anda yüzde 14 olarak uygulanıyor ve 700 TL’ye denk düşüyor. Bu primin bir bölümünün Hazine tarafından üstlenilmesi durumunda ücretlerde otomatikman artış olacak. Ancak bu desteğin süresinin önemli olduğu belirtiliyor. Eğer 6 aylık bir geçici destek olursa, sene başında asgari ücret tutarında bir azalma olabileceği, bu nedenle süre kısıdının da dikkate alınması gerektiği kaydediliyor. Asgari ücret için verilecek destek türünde uzlaşmaya varılırsa, Meclis kapanmadan yasal düzenlemenin de yapılması gerekiyor.