Ekonomi Asgari ücret zammı masada! Milyonlar bekliyor, gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi

Asgari ücret zammı masada! Milyonlar bekliyor, gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi

Paylaş
Asgari ücret zammı masada! Milyonlar bekliyor, gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi

Asgari ücretle ilgili alınacak zam kararı için milyonlar kitlendi bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'na eşlik edecek. Erdoğan, 'Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter' demişti. Asgari ücret zammı için beklenti ne kadar?

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de bir araya gelecek. Toplantının ana gündem maddesi milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu olacak. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret komisyonunun 11 Aralık'ta gerçekleşecek ilk toplantısı öncesi süreçle ilgili kabine üyelerini bilgilendirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete geniş yer ayrılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret komisyonunun ilk toplantısı öncesi Kabine'ye bilgi verecek.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANIYOR

Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddeleri, iç ve dış politikadaki gelişmeler, Gazze'deki son durum, enflasyon ve ekonomi olacak

 ASGARİ ÜCRET ANA GÜNDEM MADDESİ

Kabine toplantısında, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete geniş yer ayrılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tespit komisyonunun 11 Aralık'ta yapılacak ilk toplantısı öncesi süreçle ilgili Kabine üyelerini bilgilendirecek. Kabine'nin bir diğer ekonomi maddesi enflasyonla mücadele olacak. Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı atılacak adımlar ele alınacak.

GAZZE'DEKİ SON DURUM GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıda İsrail'in Gazze'de devam eden katliamları ve kalıcı ateşkes zemini yaratmak için yapılması gerekenler görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki insanlık dramının sona ermesi için yaptığı diplomatik girişimler ve Türkiye'nin insanı yardımları masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3 ÜLKEYE GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi trafiğinin yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktı. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ziyaretinin ardından Yunanistan'a gidecek. Toplantıda, Ankara-Atina hattındaki son durumun değerlendirmesi de yapılacak.

BAKAN IŞIKHAN: ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM OLACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan yaptığı açıklamalarda, asgari ücrete bu yıl tek zam olacağını söylemişti. Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: BİR KEZ VERİLECEK ZAMLA BU İŞ BİTER

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." demişti.

Haberin Devamı

ZAM BEKLENTİSİ

Kamuoyunda asgari ücret zammı için yüzde 40-50 arasında bir beklenti oluşmuş durumda. Eğer zam yüzde 40 olursa asgari ücret 15 bin 963 lira, yüzde 45 olursa 16 bin 533 lira, yüzde 50 olursa 17 bin 103 lira olacak.

4 FARKLI SENARYO

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

“Eğer yıl sonu enflasyon yüzde 62 olursa, son 6 ayda yüzde 35.26’lık zamla 11 bin 402 TL’den, 15 bin 422 liraya,
Yıl sonu enflasyonu yüzde 65 olursa, yüzde 37.77’lik zamla 15 bin 708 liraya,
Yıl sonu enflasyon yüzde 68 olursa, yüzde 40.26’lık zamla 15 bin 992 liraya çıkmış olacak.

Geçmiş dönemlerde baktığımızda buna bir refah payı eklentisi de oluyordu. Burada yüzde 40’a 10’luk bir zamla yüzde 50’yi görmüş olacaktır. O zaman da 17 bin 103 TL olması mümkün gözüküyor.”