Ekonomi Asgari ücrete ara zam! TÜRK-İŞ ve TİSK'ten ilk açıklama

Asgari ücrete ara zam! TÜRK-İŞ ve TİSK'ten ilk açıklama

Paylaş
Asgari ücrete ara zam! TÜRK-İŞ ve TİSK'ten ilk açıklama

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL oldu. Ara zammın açıklanmasının ardından TÜRK-İŞ ve TİSK’ten açıklamalar geldi.

Asgari ücrete gelen yüzde 34 oranındaki ara zammın ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’dan peş peşe açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay zammın belli olmasının ardından şu ifadeleri kullandı:

Komisyona katkı sağlayan bakanlıklarımız değerli yöneticileri, çalışma bakanlığımızın bürokratları aşağı yukarı 13 gündür taraflar yoğun bir çalışma yapıyor. Bugün son noktaya geldik. Bakan Bey rakamı açıkladı. Geçen sene temmuz ayında ara zamda yüzde 30 civarında asgari ücrete zam vermiştik. Bugün geldiğimiz nokta yüzde 34.

Dün gece de sayın Cumhurbaşkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah enflasyon kontrol altına alınır, zamlar olmaz. Enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücünü korumaya devam ederiz. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelirse önemi kalmıyor. Pazardaki marketteki fiyatların kontrol altına alınması, temennimiz bu. Asgari ücret ülkemize hayırlı olsun.

Haberin Devamı

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ben de sizleri şahsım ve TİSK adına selamlıyorum. Bugün çok kıymetli bir kararın paylaşımı için bir aradayız. Hem işçi hem işvereni ilgilendiren bu kararın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücrette yıl sonunu beklemeden artış olması mutabakatı vardı. Bu başlı başına özveridir. Süreç boyunca tüm paydaşlarımızı faydası için azami gayret gösterdik. Dengeli bir rakam için çalıştık. Bugün ben bütün imkanlarımızı zorlayarak çalışanlarımızı, işletmelerimizi, istihdamı gözeten bu rakama evet demenin memnuniyeti içindeyim.

Ülkenin gündemini ilgilendiren bir konu. Hızlı bir şekilde bayramdan evvel sayın Bakanımız müjdeyi verdi. Benim şahsen önem verdiğim konu üçlü mutabakat konusu. Hem devletin hem işverenin altına imza attığı üçlü mutabakat birliktelik ruhuna önem veriyoruz. Ülkemize değer kattığını düşünüyoruz.

Devlet, işçi, işveren diye bir ayrıma inanmıyorum. İşçi, işveren, devlet ayrılmaz bir bütündür. Bugün de devletimizin liderliğini yaptığı süreçte üçlü mutabakatla asgari ücret güncelledik. Büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki dönemde iş birliğini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu ruha ihtiyacımız var. Tüm çalışanları asgari ücret kadar kısmından vergi alınmaması uygulaması devam ediyor. Çok kıymetli bir uygulamadır. Devletimiz bu konuda devamını sağladı. Üretim, ihracat performansımızı korumak için 500 TL asgari ücret destek için de sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum.

Haberin Devamı

İşverenler olarak zorlu dönemeçlerden geçiyoruz. Biz TİSK olarak Türkiye’nin yeni yüzyılında üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya talibiz, çalışma hayatını en iyi noktaya taşımak için büyük bir samimiyetle, ısrarla sürdüreceğiz.

İşçi ve işveren temsilcilerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yeni asgari ücret ülkemize hayırlı uğurlu olsun.