Ekonomi Asgari ücrete zam sinyali! Bakan Bilgin'den milyonlarca çalışanı heyecanlandıran çıkış

Asgari ücrete zam sinyali! Bakan Bilgin'den milyonlarca çalışanı heyecanlandıran çıkış

Paylaş
Asgari ücrete zam sinyali! Bakan Bilgin'den milyonlarca çalışanı heyecanlandıran çıkış

Milyonlarca çalışanı heyecanlandıran sözler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vatandaşların merakla beklediği "Maaşlara zam gelecek mi?" sorusunda "Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır.'' dedi.

Yüksek enflasyon rakamları sonrası tüm çalışanların gözü kulağı maaşlara yapılacak zamlara çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den temmuz zammı açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Asgari ücrete zam sinyali veren Bakan Bilgin, "Covid-19 dönemi küresel ölçekte büyük bir ekonomik krize yol açtı. 2008 krizinden sonra dünya yeni bir krizle karşı karşıya. Covid-19 sonrası karşılaştığımız bu ekonomik sarsıntılar Türkiye gibi yaklaşık 1 milyon dolara birkaç adım kalmış bir ekonomide daha sarsıcı etkiler yapması beklenir. Avrupa ülkeleri bundan etkileniyor, dünyanın her tarafı etkileniyor. Ama Türkiye bu süreçte de büyüyen 3 ekonomiden birisi olarak yoluna devam ediyor. Bu da çok önemli. Dün de sanayideki büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen bu büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile Bağkurlularla çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET SORUSU SORULDU

Bakan Bilgin, çıkışta gazetecilerin 'Asgari ücretliye ayrıca bir zam olacak mı?' sorusuna, "Konuşmamda her şeyi söyledim. Ayrıca bir açıklama yapmayacağım'' diye cevap verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TEMMUZU İŞARET ETMŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Milli gelir sıralamasında Türkiye'nin yükselmesine mani olanlarla hesaplaşmamızı tamamlamadan son nefesimizi vermeyeceğiz." demişti.

Haberin Devamı