Ekonomi Asgari ücrette 500 dolar sinyali

Asgari ücrette 500 dolar sinyali

Paylaş
Asgari ücrette 500 dolar sinyali

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette tarihsel bir adım attıklarını ve geliri vergi dışı bıraktıklarını dile getiren Bakan Bilgin, “Asgari ücretten 1.5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” dedi. Bilgin, emekçileri enflasyona karşı bugüne kadar hep korumaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

 

1 MİLYON EYT’LİYE MAAŞ BAĞLANDI

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili de konuşan Bilgin, EYT’nin yaklaşık 20 yıllık bir sorun olduğunu ve bunu çözdüklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu konuyla alakalı kendisinden çalışma yapmasını istediğine dikkati çeken Bilgin, “O zaman yaş ortalaması düşüktü. Sistem bunu kaldıracak durumda değildi. Biz hazırlığı pandemi öncesinde yapmaya başladık. Yaş ortalaması 50 oldu, daha düşük olsaydı yapamazdık. Uygun zaman bu. Biraz daha beklenebilirdi ama bu haksızlık bir an önce giderilsin istedik. 50 yaş, dengeyi yürütebileceğimiz bir yaş. Yaklaşık 1 milyon kişinin maaşları bağlandı, bağlanamayanlar hızla bağlanıyor, ikramiyelerini alacaklar. Bağlanmayanlar hem ikramiyelerini hem de birikmiş maaşlarını alacaklar. Kimsenin bir hak kaybı yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

 

RAFİNERİ KURULACAK

Türkiye’de araştırma gemileri, petrol çıkarma birimleri, üniteleri ve teknolojileriyle dolu adeta saha inşa ettiklerini aktaran Bilgin, şunları kaydetti:

“O gün, o doğalgazın karaya bağlantı töreninde oradaydım. O heyecan, Filyos’taki heyecanı oradaki işçilerimizle, törene katılan yurttaşlarımızla birlikte yaşadık. Bu fevkalade büyük bir olay. Şimdi yıllardır terörle anılan Gabar Dağı’nda petrol çıktı ve bu petrol Türkiye’nin şimdiye kadar bütün petrollerinin hepsinden daha fazla bir petrol. Burada muhtemelen rafineri kurulacak. Türkiye muhtemelen kendi kullanabileceği belki 40 yıllık, belki 50 yıllık bir kaynağa sahip oluyor. Bunlar Türk ekonomisinin enerji ihtiyacının belli bir kısmını karşılayacak.”