Ekonomi Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu

Paylaş
Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücret zammının belirlenmesi için ilk toplantı 7 Aralık'ta yapılacak. Tespit Komisyonu saat 14'te Bakanlık binasında toplanacak.

2023 yılında uygulanacak asgari ücret için zam maratonu hızlı başladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT ve asgari ücret konusunu masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Bugün ise asgari ücret zammıyla ilgili diğer bir kritik görüşme var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla görüştü.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TARİHLERİ BELLİ OLDU

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları için takvim belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla bugün bir araya geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere 7 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştirecek. Diğer toplantı ise 14 Aralık'ta yapılacak.

2023 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

1 Aralık'ta yapılan toplantının öncesinde önemli açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Akkol, "Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafını memnun olduğu, işverenleri koruyan dengeli bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Asgari ücretle ilgili işçi veya işveren tarafı henüz rakam telaffuz etmezken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, çalışanların enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız

Zamla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Bakan Bilgin, "Yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" demişti.