Ekonomi Asgari ücrette Türk-İş'in teklifi belli oldu!

Asgari ücrette Türk-İş'in teklifi belli oldu!

Paylaş
Asgari ücrette Türk-İş'in teklifi belli oldu!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Atalay açıklamasında "Bugün pazarlığa 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Kayıtları bizde olmayan büyük bölümünün bizde olmadığı insan topluluğu, bugün burada da tartıştık" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bugün pazarlığa 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Kayıtları bizde olmayan büyük bölümünün bizde olmadığı insan topluluğu, bugün burada da tartıştık.

Haberin Devamı

Öyle bir imkan olsa da adil bir komisyon olsa, o komisyon içerisinde tamamı asgari ücretli olsa. 5 dönemdir asgari ücretli engelli birisini bu masaya oturttuk. Bugün asgari ücret öyle gündemde ki herkes bunu konuşuyor. Bu konuyu konuşması gereken TÜRK İŞ, TÜRK İŞ’in dışındaki sendikalar.

Türk-İş Başkanı Atalay: Toplumu memnun edecek rakama imza atarız Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, "Komisyon asgari ücreti 5 bin 500 TL üzerinde konuşmayacak. 7 bin 785 lira olan açlık sınırından başlayacak, onun üzerine nereye çıkabiliyorsak. Toplumun büyük kesimini memnun edecek bir rakam olursa altına imza atarız" dedi.

"VERGİ TOPLUMUN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR"

Bizim açıkladığımız veri 7 bin 785 lira, açlık sınırı, burada ne var ulaşım var gıda var. 40 senedir uzman arkadaşlarımız bu rakamı söylüyor. TÜRK İŞ’in açlık, yoksulluk rakamı bu. Yoksulluk rakamı 10 bin 170 lira bir bekar işçinin, rakam söylemek kolay. Önümüzdeki problemli mesele vergidir. Vergi toplumun tamamını ilgilendiriyor. 20 sene evvel vergi asgari ücretin 20 katıydı şimdi 5 katı bile değil. Vergi ile ilgili ülkeyi yönetenlerin düzenleme yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET MARATONU BAŞLIYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanıyor. Komisyonda işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci yer alacak. Komisyona, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlık yapacak. İşçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek.  Toplantıda işçi ve işveren tarafının beklentileri ele alınacak.

Bakan Bilgin 6 Aralık 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, 'Asgari ücret temel ücret eleştirileri var. Asgari ücretin şöyle bir etkisi var. Asgari ücret arttı mı reel ücretler de yeniden ayarlanıyor. Ortalamayı yukarıya doğru taşıyan asgari ücret politikasını belirlediğimizi söylemek isterim.' dedi.

İKİNCİ TOPLANTI 14 ARALIK'TA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 14 Aralık'ta yapılacak. 2022 yılı için asgari ücret kümülatif olarak yüzde 95 arttı, net ücret 5 bin 500 lira oldu. Yeni asgari ücretin, geçen yıl olduğu gibi ay sonundan önce kararlaştırılması bekleniyor.