Ekonomi Askerlik ve doğum borçlanması yapacaklar dikkat! Kritik tarih 23 Haziran!

Askerlik ve doğum borçlanması yapacaklar dikkat! Kritik tarih 23 Haziran!

Paylaş
Askerlik ve doğum borçlanması yapacaklar dikkat! Kritik tarih 23 Haziran!

Asgari ücret zam pazarlığında ilk toplantı sona erdi. İkinci toplantı ise Pazartesi günü yapılacak. Asgari ücrete yapılacak olan zamla birlikte birçok ödemede beraberinde artış gösterecek. Bunlardan biri de SGK'ya yapılan Askerlik ve doğum borçlanması! Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan askerlik ve doğum borçlanması için kritik tarih 23 Haziran!

Mustafa Efe - Posta.com.tr Milyonlarca asgari ücretlinin gözü zam oranına çevrildi. Zam pazarlığında ikinci toplantı 19 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. İlk toplantı sonunda rakam telaffuz edilmezken kamuoyunun genel beklentisi % 30 seviyesinde! Asgari Ücrete yapılacak olan zamla birlikte birçok ödeme kaleminde de bu oranda artış yaşanacak. Askerlik ve Doğum borçlanması da bunlardan sadece biri!

Haberin Devamı

Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan Askerlik ve Doğum borçlanması asgari ücrete yapılacak olan zam oranında artış gösterecek.

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI YAPACAKLAR İÇİN KRİTİK TARİH 23 HAZİRAN!

Asgari ücrete gelecek zamla birlikte 1 Temmuz tarihinden itibaren askerlik ve doğum borçlanması primi en düşük ve en yüksek tutarları da artış gösterecek. Önümüzdeki Cuma gününden itibaren 9 günlük Kurban Bayramı tatili başlayacak. Kamu kurum ve kuruluşları bu süreç içerisinde kapalı olacak. Bu nedenle SGK'ya Askerlik ve Doğum borçlanmasını zam gelmeden önce yapmak isteyenler için kritik tarih 23 Haziran!

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI MALİYETİ ARTACAK!

Asgari ücrete gelen zamla birlikte SGK'ya yapılan Askerlik ve Doğum borçlanması primi için en düşük ve en yüksek limit artış gösterecek. Şu anda bir günlük askerlik ve doğum borçlanması için en düşük prim ücreti 106,75 TL, en yüksek 800,625 TL olarak ödeniyor.

Haberin Devamı

Asgari Ücrete % 30 zam gelmesi halinde askerlik ve doğum borçlanması için bir günlük en düşük prim 138,77 TL'ye en yüksek ise 902 TL'ye yükselecek.

FARK SÜREYE GÖRE ARTIŞ GÖSTERİYOR!

12 ay askerlik süresinin tamamını en düşük prim ücretinden şu anki fiyatla borçlanan bir vatandaş 38.963,75 TL öderken, asgari ücrete gelmesi beklenen % 30'luk zammın ardından bu rakam 1 Temmuz 2023 itibariyle 50.651,05 TL'ye yükselecek. Aradaki fark ise tam tamına 11.687,3 TL! Bu sayı askerlik borçlanmasını daha fazla yapacak olan vatandaşlar için daha artıyor.