Ekonomi Avrupa'da konut ve enerji yatırımına odaklandı

Avrupa'da konut ve enerji yatırımına odaklandı

Paylaş
Avrupa'da konut ve enerji yatırımına odaklandı

Macaristan’da enerji ve konut yatırımları bulunan Polat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 1991’de Ege Seramik için geldikleri Macaristan’ı karargah yaptıklarını belirterek, İngiltere, Almanya, Hollanda, Sırbistan ve Romanya’da da enerji ve konut projeleriyle ilgili görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Polat Holding çatısı altında bu yıl 52’nci yılını kutlayan Ege Seramik ile 30’uncu yaşına adım atan Ege Vitrifiye bayi buluşmasını 120 iş ortağıyla Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirdi. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Ege Seramik ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat ile şirket yöneticilerinin yer aldığı buluşmada Adnan Polat ve Murat Polat basın mensuplarına, yurtiçi ve yurtdışında büyüme planlarını anlattı.

Haberin Devamı

MACARİSTAN KARARGAH OLDU

Budapeşte’de iki ayrı konut projesi hayata geçirdiklerini ve enerji alanında yatırımları bulunduğunu anlatan Adnan Polat, Avrupa’daki karargâhlarının 1991’den beri faaliyet gösterdikleri Macaristan olduğunu belirterek, konut projeleri ve enerji yatırımlarıyla ilgili olarak Almanya, İngiltere, Hollanda, Sırbistan, Yunanistan ve Romanya’da görüşmeler yaptıklarını söyledi. Polat, Avrupa’nın ekonomik durumunu takip ettiklerini ve acele etmediklerini belirtti.

ÜÇÜNCÜ PROJE HAZIRLIKLARI

Budapeşte’de iki gayrimenkul projesine 375 milyon Euro yatırım yapan Polat Holding, üçüncü proje için de hazırlıklarını sürdürüyor. Polat, “Şimdi yeni bir projemiz daha var. Arazi ülkede bulunan dünyanın en büyük ikinci sinagogunun olduğu yerin yanında yer alıyor. Burada da diğerleri gibi prestijli bir proje hayata geçireceğiz. 200 daireli olarak planlıyoruz. Süreç devam ediyor, acele etmiyoruz. Her an imzaları atabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

GOLDEN VISA ETKİSİ

Macaristan’da da konut kredilerinin bir dönem yükseldiğini hatırlatan Adnan Polat, “Bu süreçte halk da frene basmıştı. Ama şu sıralar faizlerin düşmeye başlaması, satışları olumlu etkiliyor. Ayrıca ülkede Golden Visa süreci de devam ediyor. Projelere başta Çinliler ve Türkler olmak üzere başka ülkelerden büyük ilgi var” dedi.

BEN GÖREVİMİ YAPTIM GS’DE ADAY OLMAM

“Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in aday olmaması halinde siz aday olur musunuz” sorusuna Adnan Polat, “Ben görevimi yaptım. Bir dönem görev yapıp hemen havlu atmak var mı? Aday olmam ama yardımcı olurum” yanıtını verdi.

DÖNÜŞÜMÜ SUİSTİMAL EDENLER ENGELLENMELİ

Yurtdışı yatırımlarını sürdürürken yurtiçinde de yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Adnan Polat, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüme çözüm odaklı yeni bir model getirilmesi şart. Yani bu alana yatırım yapan ve dönüşümü suiistimal edenler için engelleyici bir unsur olması gerekiyor. Piyalepaşa Türkiye’de özel sektör eliyle yapılan en büyük dönüşüm projesidir. Hak sahiplerinin çok uçuk talepleri oluyor. Öte yandan süreci kötü kullanan yatırımcıyı da zapturapt altına almak lazım. Yani orada adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor. Deprem bu ülkenin gerçeği, biz 70 yıldır inşaat yapıyoruz. 50-60 sene önce yapılan binayı istediğiniz kadar o günkü teknik şartlara yüzde 100 uygun şekilde yapın. Ama günün şartlarındaki malzemenin kalitesinden, o günkü teknik dizaynlar bile yeterli kalmıyor. O yüzden dönüşüme sokmak zorundasın.”

Haberin Devamı

ÇIKARDIĞIMIZ 400 İŞÇİYİ GERİ ALDIK

Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat, gayrimenkulün yanı sıra sanayi yatırımlarının da kendileri için büyük önem taşıdığını ve İzmir’deki fabrikada 15 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. Enerji maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çeken Polat, şunları anlattı: “Bu durumda bir ara küçülmeye gitmek durumunda kaldık. Kapasiteyi düşürdük. İki şirketimizde 2 bin civarında çalışanımız var. Tarihimizde ilk kez çalışanlarımızı işten çıkartmak zorunda kaldık. 400 kişiyi ağlaya ağlaya çıkardık. İşçiler sarılıp öpüyor ‘ağlama patron’ diyor. Sonra işler düzelince hepsini geri almaya başladım.”

Haberin Devamı

İlk yurtdışı gayrimenkul projesi olan Duna Pearl’ü, Budapeşte’de 75 milyon Euro yatırımla hayata geçiren Polat Holding, bu alanda ülkenin önde gelen yabancı yatırımcıları arasında yer alıyor. Holdingin bir diğer projesi olan City Pearl ise Özaltın Holding ve Nurol Holding gayrimenkul yatırım ortaklığı ile 250 bin metrekarelik bir alanda hayata geçiriliyor.