Ekonomi Aylıklar hesaplara geçti! Zam farkı için tarih verildi

Aylıklar hesaplara geçti! Zam farkı için tarih verildi

Paylaş
Aylıklar hesaplara geçti! Zam farkı için tarih verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı açıklama yaptı. Bakan Göktaş, açıklamada, yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı ve 1,4 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirterek, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacağını kaydeden Bakan Göktaş, "Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara yatıracağız" dedi.