Ekonomi Azak Denizi'nde mahsur kalan Türk gemileri dönüyor

Azak Denizi'nde mahsur kalan Türk gemileri dönüyor

Paylaş
Azak Denizi'nde mahsur kalan Türk gemileri dönüyor

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Azak Denizi’nde bekletilen buğday ve ayçiçeği yüklü Türk gemileri ilgili güzel haber geldi. Rusya'nın kontrolündeki limanlarda mahsur kalan 18 Türk gemisinden 17'si dönerken 1 gemi yükleme için bekliyor.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, 24 Şubat’tan beri Azak Denizi'ndeki Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli 18 gemiden 17'sinin kalkış yaptığını, bir geminin Temük limanında yükleme için beklediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“24 Şubat’tan beri Azak Denizi'ndeki Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli 18 gemiden 17'si kalkış yaptı, bir gemi Temruk’da yükleme için bekliyor. Olumsuz hava koşullarından dolayı bazı gemilerimiz Kerch'de beklemekte olup, hava müsaadeli varış limanlarına hareket edeceklerdir.”

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Azak Denizi'nde mahsur kalan Türk gemileri için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le görüşmesinden sonra gözler Azak Denizi’nde bekletilen buğday ve ayçiçeği yüklü gemilerimize dönmüştü. Erdoğan’la görüşmede Putin, gemilerimizin çıkışı için gereken desteği vereceğini ifade etmişti. Görüşme sonrasında Putin, Azak Denizi'nde bekletilen gemilerin Türkiye'ye gitmesi için talimat verdi.

Haberin Devamı