Ekonomi Bakan Bolat: İhracatımızın yüzde 60’ını gelişmiş ülkelere yapıyoruz

Bakan Bolat: İhracatımızın yüzde 60’ını gelişmiş ülkelere yapıyoruz

Paylaş
Bakan Bolat: İhracatımızın yüzde 60’ını gelişmiş ülkelere yapıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin, 'Dünyaya hükmetmeye çalışan egemen güçlerin buna seyirci kaldıklarını, bunu haklı gördüklerini, duyarsız kaldıklarını ve böylesi ikiyüzlü bir politika izlediklerini bir kez daha görmüş olduk. Maskeler düştü ve hakikaten bu konuya nasıl çifte standartla yaklaştıklarını görmüş olduk' dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün Konya'da, Necmettı̇n Erbakan Üniversı̇tesı̇'nin Akademı̇K Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Konferans salonunda öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya gelen Bakan Bolat, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

'Cami, okul, hastane, hatta kiliseyi bile ayırt etmeden yapılan bir mezalim, maalesef dünyaya hükmetmeye çalışan egemen güçlerin buna seyirci kaldıklarını, bunu haklı gördüklerini, duyarsız kaldıklarını ve böylesi ikiyüzlü bir politika izlediklerini bir kez daha görmüş olduk. Maskeler düştü ve hakikaten bu konuya nasıl çifte standartla yaklaştıklarını görmüş olduk. İslam dünyası ve Türkiye olarak bütün gücümüzle Gazze'nin yanında yer almak için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gazze'nin ve Gazzelilerin yanındayız ve yanında olmaya inşallah devam edeceğiz. Önce ateşkes ve sonra da inşallah iki devletli bölgede bir düzenin kurulmasıyla ancak bu kanın durdurulması mümkün olacak.”

Haberin Devamı

‘SOSYAL MEDYADA GENÇLERİMİZE KÖTÜ PROPAGANDA POMPALANIYOR’

Bakan Bolat, sosyal medyadan gençlere batı ülkelerinin yaşam koşulları iyi olduğu şeklinde kötü bir propaganda yapıldığını belirtti. Salondaki öğrencilere uyarılarda bulunan Bakan Bolat, ''Şimdi üzülerek görüyorum. Sosyal medya mecralarında maalesef gençlerimize çok kötü şeyler pompalanmaya çalışılıyor. 'Yok bu ülkede yaşanmaz', yok 'Batı çok daha iyi', 'Koşalım Amerika'ya'. Arkadaşlar bunların hepsi kötü propaganda. Eğitim için gidelim. Biz de gittik, görevimizi yaptık, geldik. Ülkemize, vatanımıza, halkımıza fayda üretmeye gayret ettik. Buradaki hocalarımız da aynısını yaptı. Hemen hepsi gitmiştir. Kendi ülkemizi kötüleyerek yapılan kara propagandaya sakın itibar etmeyin arkadaşlar” diye konuştu.

‘İHRACATIMIZIN YÜZDE 60’INI GELİŞMİŞ ÜLKELERE YAPIYORUZ’

Türkiye’nin ihracatının yüzde 60’ının gelişmiş ülkelere yapıldığını açıklayan Bakan Bolat, “Eskiden bize, 'Siz onu yapamazsınız, bunu yapamazsınız. Biz size satalım' derlerdi ama hamdolsun prangaları kırdık, öz güvenimiz tam. Her şeyi yapabiliyoruz. 200 ülkeye 11 bin 500 kalem ürün satıyoruz arkadaşlar. İhracatımızı da son 20 yılda 7 kat arttırdık. Bu anlamda ihracatımızın yüzde 45’ini de gelişmiş zengin ülkelere yapıyoruz. Amerika, Kanada, İngiltere’yi kattığımızda ihracatımızı yüzde 60’dan fazlasını bu ülkelere yapıyoruz. Demek ki kaliteli ve rekabetçi fiyatlarda yapıp, satabiliyoruz ki adamlar alıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı