Ekonomi Bakan Ersoy'dan CNN Türk'te Özgür Özel'e tepki: Hesap yapmayı bilmiyor

Bakan Ersoy'dan CNN Türk'te Özgür Özel'e tepki: Hesap yapmayı bilmiyor

Paylaş
Bakan Ersoy'dan CNN Türk'te Özgür Özel'e tepki: Hesap yapmayı bilmiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy merak edilen soruları Tarafsız Bölge'de yanıtladı. Atık su arıtma tesisi iddialarına cevap veren ve CHP lideri Özgür Özel'in yaptığı hesabın yanlış olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talipseniz hesabı doğru yapacaksınız. Belediyenin yapması gereken tesisleri biz yapıyoruz. Bunlar kıyı kentleri, çok önemli kentlerimiz." dedi. Öte yandan Bakan Ersoy, Ayasofya Camii ile ilgili yeni gelişmeyi de duyurdu.

Bakan Ersoy'un açıklamaları şöyle;

Haberin Devamı

(ATIK SU ARITMA TESİSİ TARTIŞMALARI) Öncelikle siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talipseniz hesabı doğru yapacaksınız. Turistler aynı gün girip çıkmıyor. Bütün yıla yayılıyor. En yüksek aydan almamız lazım. Temmuz ayıdır. 2.6 milyon turist bu sene temmuz ayı. Yabancı turist ortalama 9 ile 10 gün kalıyor. Yaklaşık 850 bin civarında yük getirir size. Yerli turist ortalam 4 ile 5 gün kalır. 950 bin civarında yük var. Yüzde 38'lik bir yük getiriyor. Zaten bu arıtmalarda turist yatakları yapılırken zamanında yapıldı. Siz niyetliyseniz bir şeyler yapmaya kaynağı bulursunuz. Bunlar kıyı kentleri, çok önemli kentlerimiz. Biz ne yapıyoruz, siz mavi bayraklar tehlikeye girince belediyeye gittik. Bunları acilen yapmanız lazım. Sayın Genel Başkanın dediği gibi karlı olsa özel sektör yapar. Belediye Başkanı da bu işe girmek istemez. Geri dönüşümü de imkansız yatırımlar. Özel sektör buraya girmez. Sizin kaynağınızı neye harcamakla alakalı bir şey. Mavi bayraklı riskli olan yerlere öncelik vermek zorundayım.

Haberin Devamı

Turizm stratejik sektör ilan edildi. Altyapıyla beraber gitmesi gereken konu. 3 yerde atıksu arıtma tesisi yaptık. Aciliyet olan yerlere biz müdahil oluyoruz. Belediyenin yapması gereken tesisleri biz yapıyoruz.

Vatandaş her şeyin farkında. Büyükşehirin yapması gereken işi Kültür Bakanlığı aldığı için vatandaş bunun farkında. Ben bu kaynakla kültür varlıklarını restore ederim. Envai çeşit geliri var belediyenin. Nisan 2019'dan sonra Antalya'da arıtma yapılmış mı diye baktım. İkisi de Kültür Turizim Bakanlığı. Düzenli olarak her ay mavi bayraklı sistemi çalıştıran ekip kontrol ediyor. Şu an yapılmaya çalışan emekli hırsızlığı. Kimsenin yapmak istemediği işi bize yaptıracaksınız.

Mavi bayraklar söz konusu olunca turizm geliri söz konusu olunca biz devreye giriyoruz. Bodrum'da hiç kanalizasyon yoktu. Denize basılıyordu. Mavi bayrak giderse turizm ölür. Bunlar anında takip ediliyor. Bu endişe telaş şu; Belediyenin yapması gereken işi bakanlık yaptığı için vatandaş da bunu gördüğü için telaş yapıyorlar. Sonuçta seçim var. Belediyenin çok çeşitli gelirleri var. Yapmak isterseniz yaparsınız bunları.

Haberin Devamı

(MANAVGAT) Manavgat Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetki talep ediyor. 2016'da planı yapıyor. 3 tane golf sahası koyuyor, tersane koyuyor. Bize gönderiliyor bu plan. Biz planı inceliyoruz. Biz plandaki yanlışları düzeltiyoruz. Kumsal alana yat limanı olmaz. Açık denizde ve koy olmayan yerde yat turizmi olmaz. Kaş'tan sonra bir daha Kemer'e kadar hiç koy yoktur. Golf sahasının içine tersane konur mu? Ben maalesef şunu görüyorum, CHP'de iftira konusunda değişim olmamış. Antalya sahipsiz değil. İlçe ilçe dolaşıyorum. Bir şey üretemeyenler algı üretmekte mahir oluyorlar.

(YUNAN ADALARINA VİZE MUAFİYETİ) Yunan adaları Türkler arasında popüler olan adalar. Rekabet de olması lazım. Turizmin dinamği açısından faydalı bir şey. Vatandaşlar arasındaki dostluğu geliştirmek bize her koşulda fayda sağlar. Muhtemelen buradaki sonuçlar AB ülkeleri için teşvik eder. Yunanistan'dan bize 600 bin civarında turist geldi. Aşağı yukarı aynı dengelerle geliyor. 

Haberin Devamı

(AYASOFYA CAMİİ) Yoğunlukla alakalı bir şey. Ayasofya bin 500 yıllık bir yapı. UNESCO'nun da ziyareti yönetim planı ile ilgili tavsiye kararı var. Ziyaretçi yönetim planı gerçekleştirdik. 15 Ocak'ta devreye girecek. İki ayrı giriş noktası olacak. Normal şu anda kullanılan kapılar ibadet amaçlı bir de turistlik amaçlı ziyaret yapılıyor. İkisinin trafğini birbirinden ayırdık. Turistik amaçlı gelenlerin güzergahını değiştirdik. Yoğunluğu ayrıştırmış oluyoruz. Turistik amaçlı gelenleri ücretli hale getiriyoruz. QR kod uygulaması yapılacak. Burada restorasyona başladık. Ayasofya'da 1.etap restorasyonu tamamlanmak üzere. İkinci etap restorasyon başlıyor.