Ekonomi Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak

Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak

Paylaş
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, '3 Mayıs'ta açılacak Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak.' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TRT Haber canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu projeler sayesinde bölgelerdeki yatırım da artıyor. Sivas’tan 2 saatte Ankara’ya gittiği gibi bir Sivaslı kardeşimiz İstanbul’a 6 saate gidebilecek. Bu konforu Kırıkkaleliler de yaşayacak, Yozgatlılar da.

Bu projeler sayesinde bölgelerimiz daha hızlı büyüyor. Bu yaptıklarımızın üzerine daha da fazla koyacağız. Bütün planlarımızı yaptık. 2053 yılına kadar ne yapılacağı bellidir. 13 bin 890 kilometre demiryolu ağımız 2053 yılına geldiğimizde 28 bin kilometreye çıkacak. Bunun 13 bin kilometresi de hızlı tren olacak.

"Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak"

Karbon emisyonunun azaltılmasında bize en büyük yardımcı olacak şey demir yolu ağlarıdır. Yaşam konforu artıyor, hem de üretim maliyetleri artıyor.
Türkiye doğru zamanda doğru yatırımları sürdürecek. Tarih yeniden yazılıyor, hayalleri gerçek yapıyoruz. 3 Mayıs'ta açılacak Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak.

Haberin Devamı