Ekonomi Bakan Kurum açıkladı: Belediyelere kentsel dönüşüm desteği!

Bakan Kurum açıkladı: Belediyelere kentsel dönüşüm desteği!

Paylaş
Bakan Kurum açıkladı: Belediyelere kentsel dönüşüm desteği!

Türkiye'nin tamamında kentsel dönüşüm yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, teslim töreninde kentsel dönüşümde belediyelerin aldıkları kredilerle ilgili bir destek de açıkladı. Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberi...

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bursa’da toplam yatırım bedeli 2 milyar liraya ulaşan; 3 bin 689 konut ve 541 dükkanın yer aldığı 6 projenin temel atma ve teslim törenlerini gerçekleştirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, teslim töreninde kentsel dönüşümde belediyelerin aldıkları kredilerle ilgili bir destek de açıkladı.

Haberin Devamı

6 PROJEDE 3 BİN 689 KONUT

Kurum, Bursa’da gerçekleştirilen projeleri şöyle sıraladı: k Büyükşehir Belediyemiz ve TOKİ başkanlığımızla birlikte, Yıldırım Mevlana Mahallemizde 7’nci etapta kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceğimiz 644 konut ve 177 dükkanın temellerini atıyoruz. k Gemlik’e uzanıyoruz. 432 konut ve 12 dükkanın; Orhangazi’de 292 konut, 2 dükkan ve caminin; Orhaneli’nde 148 konutun anahtarlarını teslim ediyoruz. k Osmangazimizi unutmuyoruz; 1.769 konut ve 202 dükkanı teslim ediyoruz. k Mustafakemalpaşa’da 404 iskan konutuna, 150 adet işletmeden; okul, cami ve altyapı yatırımlarına onlarca projemizi hizmete aldık.

KREDİ FAİZİNİN YARISI

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir döneme girildiğini açıklayarak, “Belediyelerimizin İller Bankası’ndan aldıkları kredilerin faizinin yarısını biz karşılıyoruz. Bu kararla birlikte artık belediyelerimiz dönüşümü çok daha rahat yapacak, hızlı yapacaklar. Gayemiz milletimizin can ve mal sağlığını korumak” diye konuştu.

Haberin Devamı

75 BİN HANEYE ENERJİ

Bakan Kurum, Bursa’daki programı kapsamında katı atık entegre tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Doğu Bölgesi Katı Atık Entegre Tesisi’nin açılışında konuşan Bakan Kurum, “Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalarını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisimiz Bursa’nın doğu bölgesindeki 5 ilçesine hizmet verecek. Buradan elde edilecek enerji üretimiyle 75 bin konutumuzun enerji ihtiyacı karşılanacak” dedi.

ÇED RAPORUNA SIFIR ATIK ŞARTI

Bakanlık, 1993’te yayımlanarak yürürlüğe giren, zaman içerisinde çeşitli revizyonlar yapılan ÇED Yönetmeliği’nde güncelleme yaptı. Yenilenen ÇED Yönetmeliği dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda ÇED Raporu hazırlanması zorunlu faaliyetlerin sayısı artırıldı. Sıfır atık, sera gazı azaltımı, sürdürülebilirlik planı gibi birçok planın ÇED Raporları’nda yer alması zorunlu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: fındık alım fiyatı ortalama 54 lira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Toprak Mahsulleri Ofisimiz 2022 alım sezonunda yüzde 50 sağlam iç esasına göre kabuklu fındığa kilogram başına levant kalite için ve bu arada Giresun kalite için malum 2 ayrı fiyat var ama biz şimdi diyoruz ki alan destekli olarak ben burada bir rakamı açıklıyorum. İnanıyorum ki sizlerde kabul edeceksiniz. Ve ortalamasını 54 lira olarak açıkladık, bereketli olsun" dedi.