Ekonomi Bakan Kurum: İstanbul'umuzda riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız

Bakan Kurum: İstanbul'umuzda riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız

Paylaş
Bakan Kurum: İstanbul'umuzda riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2 ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Kurum açıklamasında, "İstanbul'umuzda riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır ne yaptıysak aynı anlayışla bu hizmeti götüreceğiz" dedi.

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Bugün Fikirtepe'de kangren haline gelmiş sorunu çözen iradenin sonucunu görüyoruz. Fikirtepe'mizde anahtarları teslim ediyor yeni dönüşümleri başlatıyoruz. Ben ilk günden bu yana Fikirtepe'mizin, Kadıköy'ümüzün yanında olan yeni Fikirtepe'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımı armağan ediyorum.

Dünyada belki hiçbir liderin göze alamayacağı, ifade etmeyeceği bir söylemi sayın Cumhurbaşkanımızı 2012 yılında milletimizin sevdası uğruna her türlü siyasi bedeli göze alıyorum dedi ve kentsel dönüşüm başlayacak dediler. O cesur liderliğin sonunda Türkiye'mizde 3.3 milyon yuvamız depreme karşı dayanıklı hale geldi.

TOKİ'mizle son 20 yılda 1.2 milyon konutu ürettik. 5 milyona yakın ailemizi, vatandaşımızı sıcak güvenli yuvalarına kavuşturduk. Şimdi ise Cumhurbaşkanımız dönüşmeyen tek bir sağlıksız konut kalmayacak diyorlar. Biz de Türkiye'nin her semtinde İstanbul'un 39 ilçesinde insan üstü gayretle çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Gökyüzünden İstanbul'umuza şöyle bir baksak son 20 yılda yaptığımız 2012'de başlatıp bugüne getirdiğimiz süreçte 695 bin konutumuzun daha güvenli hale getirildiğine şahit oluruz.

Sahada 93 bin konutun dönüşümü devam ediyor. İşte İstanbul Finans Merkezi'miz dev eserleri ile İstanbulumuz istikbale güvenle yürüyor. Bir milletin ödeyebileceği en ağır bedeli depremlerle ödedik. Biz bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. Fikirtepe'de yaşam alanlarının inşa çalışmalarını bu yıl bitirerek etap etap teslim edeceğiz. Şu ana kadar 1684 konutu yapık. İstanbullu kardeşlerimiz için sizler için hayırlı uğurlu olsun diyorum.

İşte laf değil eser burada, söz değil yatırım burada, algı değil hakikat burada, milletimiz burada, yeni Fikirtepe'miz burada, inşallah bir yıl sonra da burada sizin evlerinize büyük bir coşkuyla anahtarlarınızı vereceğiz. İstanbul'umuzda riskli yapı kalmayana kadar durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır ne yaptıysak aynı anlayışla bu hizmeti götüreceğiz. Ben yeni Fikirtepe'mizin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum.

Haberin Devamı