Ekonomi Bakan Muş'tan 6+6 açıklaması: 'Ciddi cezalar getireceğiz'

Bakan Muş'tan 6+6 açıklaması: 'Ciddi cezalar getireceğiz'

Paylaş
Bakan Muş'tan 6+6 açıklaması: 'Ciddi cezalar getireceğiz'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, araç satışına getirilen yeni 6+6 düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Muş, bu uygulamayı ihlal edenler için ciddi cezalar getirileceğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'ne katıldı.

Haberin Devamı

Zirvede yaptığı konuşmasında 6+6 düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Muş, "250 milyar dolarlık ihracat hedefine bu yıl yakalayacağız. 2. el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kuralına uymayanlara ciddi bir ceza getireceğiz" dedi.

Bakan Muş'un açıklamaları şu şekilde;

"250 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ"

Bakan Mehmet Muş ihracat 250 milyar dolarlık ihracat hedefine bu yıl yakalanacağını söyledi.

6 AY VE 6 BİN KM KURALINA UYMAYANA CEZA

Muş ayrıca ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili gerçekleşen son düzenleme hakkında da bilgi verdi. Muş "2. el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına uymayanlara ciddi bir ceza getireceğiz." ifadelerini kullandı.

6 AY VE 6 BİN KM UYGULAMASI NE?

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 16 Ağustos 2022 tarihinde Ticaret Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek ve bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacak.