Ekonomi Bakan Nebati: Yatırımın ve üretimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz

Bakan Nebati: Yatırımın ve üretimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz

Paylaş
Bakan Nebati: Yatırımın ve üretimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan ekonomik güven endeksi verisini değerlendirdi. Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı ekonomik güven endeksi verisini açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Nisan ayında 102,2 iken, Mayıs ayında yüzde 1,4 oranında artarak 103,7 değerini aldı.

Haberin Devamı

Bir önceki aya göre Mayıs ayında tüketici güven endeksi yüzde 4,0 oranında artarak 91,1 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı seviyede kalarak 105,1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,6 oranında azalarak 117,4 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,4 oranında artarak 116,7 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,3 oranında artarak 92,2 değerini aldı.

BAKAN NEBATİ: KUVVETLENEREK ARTMASINI BEKLİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklanan veriyle ilgili resmi Twiter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tüketici ve üreticinin ekonomiye duyduğu güveni birlikte ölçen Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Haberin Devamı

Milletvekili seçimlerinin tamamlanmış olması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimiz tarafından bir kez daha seçilmesiyle birlikte, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı da geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz."